[Mac撚] 用家/買機集中討論(74) 早買早享受,遲買等到嘔

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
自己google 都google到啦
呢個post仲有冇人問點睇Netflix 4K?
https://www.youtube.com/watch?v=JfMr2F7Ua1E&feature=emb_imp_woyt
雖然包含好多鳩吹,不過對於無follow開Apple Silicon既人佢呢條片係幾好既TL;DR
講MBP M1 Pro / Max binning點分嗰part都值得知道吓
點睇Netflix 4K?
想問巴絲打
我平時會用部13年MacBook pro插hdmi接電視
但唔知點解接電腦mon就會淨顯示得wallpaper
唔似接電視嗰時咁可以當mon用
想請問有無辦法解決
啱啱喺displays->arrangement設定 已解決了
因為部macbook個mon壞咗 但負擔唔到換機
咁樣連接個mon就可以用多陣
如果係咁不如禁埋mirror display,咁就得返同一個畫面
急用=MBA m1 16gb

唔急用=等air 2
有無消息 air2幾時會出 ?
最起碼2022Q3後
咁應該唔洗等
一係Air 一係 pro 14”
有部8月買既袋底AIR有人賣5700
諗諗下都係唔抵
Parallel 真係好識屈錢
又係udate 唔support 舊Mac os
好彩無up去os 12
其實用緊 pd 15都唔係好舊啫
利申: 2017 imac 27
點解覺得唔抵?
官網番新都係6675
6629先岩
諗緊買唔買ipad pro 好
學生價先
呢度好多殘疾人士㗎將就吓啦
點睇Netflix 4K?
打橫部iPad嚟睇囉
用 crossover 21好過
sor 9
佢有無講明macOS12有咩野技術原因行唔到15?
因為新MBP強制12裝唔到11
如果無原因佢咁撚樣姐係搶錢啦
我之前 up 完去big sur 13 都用唔到 要俾錢去 15
根本 佢就跟 Apple 個update , 早兩年 既version 就唔support
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞