萬事得Mazda車主揮手區(15)跟雙氣袋說不

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
CX50係北美限定,外形闊啲wild啲同埋有防刮膠係沙板
CX60就其他地區都有,外形似返CX5咁行都會路線
CX50 橫置偈用CX5 底盤配新車身
CX 60/70 新底盤直放副偈
唔係單純車身大細分別
如果連新底盤都有啦
咁新6仔出未啊 DKLM

而80/90就係full size 7人suv
SUV多啲位擺零件
巴打有冇好唔慣突然無左咁多位放野
還好啦
始終我05fit > 17 Mazda 2
好多野硬件都多左 所以都用得好滿意
同埋可能我又唔太需要空間掛 所以又冇話好唔方便
我都係04 jazz > 17 Mazda 2
揸落個感覺實淨左好多都好滿意
揸2010 mazda 3 今日每次一撻車就聽到中間(冷氣、較聲量個area)噠噠聲咁 每次都係一撻着部車就響 大約響十秒左右就停 有冇巴絲試過?
同埋你知唔知架車有冇得行車自動鎖門
係咪cold start所以rattle我全新車都試過係咁
thx巴打先
fd 個group我入左 佢哋都係講手枕冇人講放杯嗰個架
mazda 2個出風無啦啦變圓圈做乜鬼
好似要搵人用電腦搞先有得行車自動鎖
仲有個Whatsapp/signal group
可以問admin入
P.a. Signal多人講嘢啲
想入跪求
+1 求入thx

上facebook 搵 Mazda 2 Hong Kong Club
就PM個admin
感謝!!!

車主手冊應該有寫

我好似唔見有呢粒制
粒制個位變左摺鏡制
我部6仔都係咁
好似佢咁寫架車一行過 20km/h
就會自己鎖門
新車改左冇
冇記錯又好似係咩安全問題所以取消

“官方解釋的原因是後來發現自動落鎖的功能弊大於利——一旦汽車出了意外事故,車內人員若處於昏迷狀態,門被撞變形無法從裡面開門時,救援人員就要用電鋸切割門鎖或是砸碎玻璃才能打開車門,很可能會因此錯過最佳救援時間。”

大陸link唔repost

如果想整都要搵車房入電腦改 因係佢本身都有呢個功能 係出廠時隱藏左
新車喎, 我架CX30有20km/h自動鎖喎

咁講嘅話點只cut自動落鎖
直頭應該郁車就自動解鎖啦

呢個係長安馬自達cut cost嘅藉口嚟
個片頭咁老高片尾既
係邊個抄邊個
M3 成 $1300000
點比呀⋯⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞