萬事得Mazda車主揮手區(15)跟雙氣袋說不

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
之前diesel計有爆精事件
因為好大機會要換engine(s)

1.5真無力不過香港代步is okay
二代 M3有咩通病
波箱電腦
返廠入service個陣原廠借左部CX30頂配比我玩,試完之後就對部CX30好有興趣
咁好死
做service朝早放低 收工攞返都有車借?!
唔記得講我係外國,香港唔知有無

外國好多原廠做service都有得免費車借,你book service個陣講埋就得,我個間提早三星期同佢講就有得問佢借車

最好死就係全部都係新車來,佢地今日借比我個部係今年7月先落地既CX30,先行左4000km

借車既話我個間最早可以8點放低部車,最遲5點15分就要返去拎返部車同還車
人地 係澳洲 點同 香港 含益呢 ….人地含益 租車 禮拜 六 都唔會 擺人落 維修中心…. 好彩ge 話仲要 你提早 一個禮拜好問定有無車 唔好彩ge 話 你早 一個月前問 已經 無車租….
外國咁大public transport又無咁方便 比架車渣住先都好合理
去馬去馬
我如果去得成加拿大嘅話都可能買返同一部揸
租=另外收錢
本來plan緊下年年尾換新mazda 3,而家搞到我都唔知要新3仔定CX30好
睇你要空間+catgo space定要坐姿
一係等埋新既cx50 唔知香港有冇
想問大家有無deep crystal blue同eternal blue嘅真相可以分享?
搵過google,十張相十張都唔同嘅藍色…
諗緊要邊隻色好
呢兩隻色對光線太敏感,光源顏色同角度差少少,影出嚟都變咗唔同色,你一定要搵真車睇

利申揸緊deep crystal blue CX30
雪藏牌想出架車玩吓
Mazda 3 hutchback好撚吸引
有無大佬放M3 hatchback 二代
二代
睇唔到油溫所以唔清楚

經常拉高轉係越高度數越好,因為對engine 高溫保護更好,不過又會增加油耗同可能chur動力。

所以5W-30係最平均同popular

就快first service 我都try try 5W-30 instead of factory filled 0W-20.

我CX8,20同30 我都試過 Eneos 30係爽啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞