萬事得Mazda車主揮手區(15)跟雙氣袋說不

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
開心啲嘅話係棍波開心啲喎,自動波純粹係為咗揸得舒服同relax 啲 。

呢套自動波我個人感覺普通模式佢就係不斷上最高波去嘗試慳油。

佢對你嘅油門踩踏非常敏感(如果唔係佢keep住最高波根本冇力),你踩dd 咁多佢就會落一個波,再踩多啲就再落多一個/二個。

Sport mode 就睇返我另外一個po

But I drive 2.0 only 如果你想買2.5嘅話可能冇乜參考價
原來sport mode係+1
唔識車一直以為撳低波段等佢高轉d
要高轉先夠力啊 所以走山要自己manual 2波/3波 轉來轉去。

Sport mode 佢唔會同你80km/h 2波咁盡。因為已經成5000rpm up
我知高轉先夠力呀
所以以為佢sport mode係會撳低波段行高轉
個sport mode 又無咁激進嘅佢keep 3000rpm以上黎換取比較好嘅反應
佢峰值扭力要去到4000轉
所以NA有種拉高轉嘅爽度,但係0-100無得同turbo比
買咗架布櫈3仔
希望唔好咁易污糟
Cx30 做家庭車會唔會太細?
放唔放得落bb櫈
咁佢3000轉都有9成扭力嘅
日本有3仔同CX30 有2.0 X偈 6MT AWD
恨死隔籬
係咪有櫈套可以買?
布凳正常使用應該唔會太污糟掛
係喎無留意
睇youtube d片放到呀
不過一定唔係話特別鬆動
Cx30比3窄少少
仲窄d咩原來?
咁CX30個定位究竟係乜
Mazda: 既然大家咁鐘意suv 就將mazda3墊高少少整多架比你
應該係想比嗰啲1至2人家庭, 想整部suv但普通suv又太大嗰啲
你意思2-3人?
放得落就ok
唔係mazda2 咩
CX30無論軸距定係車長都係短過3\
加上得1.5x米高
所以成日都係咁講, CX30先係實際上嘅3 Hatchback
CX3先係Mazda2
CX30係Mazda3 (cut短少少)
咁又係
Cx30應該headroom 好咗
Mazda3fastback 後座啱啱好唔頂頭咋
做個參考
嗰陣揸3仔hatchback後座車啲18x嘅朋友佢哋都話好舒服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞