萬事得Mazda車主揮手區(15)跟雙氣袋說不

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
Fwd我怕一踩水tum就玩完
咁你放心
Mazda套AWD係電子控制real time 4WD,但係就仲弱過Haldex
專門應付啲輕微跣胎或者長期keep住唔咬嘅情況e.g. 雪地

大水氹呢啲突發嘢佢都係冇太大作用
想問三代Mazda 3 sedan係咪2017年facelift過,咁如果hatchback呢
mazda 2 行八成市區偈油用0w20會唔會有問題
好似係15定16年 轉左用電子handbrake
應該16, 我部前期型係15年出廠的
睇返日本catalog係2016年7月facelift
即係2016年頭都應該係前期型, 2017年先肯定係後期
香港會唔會出 MX30 ?
新牌係咪出豐田先,再打後先決定出自己心水(萬事都得)
有咩關係
幾時都係出部自己鐘意架啦
我覺得唔會
呢部野入得hk都30萬啦
呢個價點會夠model3抽
續航好似唔夠200km
出咗 hybird 款了
MX30唔係得純電嘅...
mazda 6 係車入面點樣可以unlock車門
右手啲制全部都係玩窗
開門拉手度有粒的.向自己方向拉
但同cx30個market好似有啲重疊

呢位師兄諗得複雜咗
咁MX30再廢啲
頂 係我語癌
唔係unlock自己對門
冇車牌都識啦

問題係: 點樣坐係司機位unlock其他門
司機鎖唔係中央鎖黎咩 一開全部開?
一開開哂全部,或者你入P波都會開哂全部
車主手冊搵到了
All doors and the liftgate/boot lid lock automatically when the driver's door-lock knob is pressed. They all unlock when the driver's door-lock knob is pulled out.
P波都會咩? 我見佢話熄火先可以
When the ignition is switched off, all doors and the liftgate/boot lid unlock automatically.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞