萬事得Mazda車主揮手區(15)跟雙氣袋說不

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
cx5嘅2.5同2.0呢
2.5 for sure
利申:揸緊6仔 2.5
重車都係2.5 happy d.
我唔係買咗好耐都唔係幾知有冇正統打理方法
我自己就當普通洗車
不過溫柔少少,水槍用闊角度,唔好太大力直接噴佢,同埋洗之前有時間可以吸下塵,攞個軟刷掃吓先都得
漏水嘅話我相信依家2021年應該都冇乜呢啲嘢會發生,尤其日本車做工,應該會更加有保證
萬事得最正係好多車真係Made in Japan
本身都有考慮軟頂保養問題,但我鍾意開蓬車top down之後後面係開揚唔會有個targa top擋住
硬頂版開蓬個樣有啲似一部開左天窗同窗既車

咁講我都可以諗下軟頂版,睇下我邊個朋友有攞黎玩下體驗下先

我諗正確方式都係不外乎要溫柔啲對佢,或者乾燥要幫佢搽野?
冇話特別諗住以後唔揸,揸完Mazda3仲對個brand改觀哂
只係覺得未來冇乜機會再買萬事得,甚至可能會因應大勢潮流買電車
點知因為一啲事所以就要再買過部車,咁冇乜選擇之下就趁而家有機會直接揀一部都算係dream car嘅車
雖然真係好唔實用,但揸落好開心好滿足
Exactly
我就係覺得硬頂似開哂啲窗,唔夠盡唔夠爽
反正人生之後可能都冇乜時間,心機,金錢去打理一部兩座開篷車,咁不如趁需要換家庭車之前一步到位enjoy下
skyactiv 水溫正常85度但油溫好似有dddddddddddddddddddddddddd熱
成110度
唔知換偈油度數有冇幫助?
上網check下可以換咩度數啦
佢官網真係串過馬撚佢講晒
唔在意油耗淨係經常拉高轉係咪越高度數越好
唔記得打
Mazda 3
我諗緊3仔 2.5定2.0好
budget所限 2.5只可以用布櫈
2.0可以用皮
咁睇你係咪想要皮凳
你想要皮凳咪2.0,無所謂咪2.5
利申:2015年mazda 3 2.5
好難選擇
你考慮緊新款?

咩地方?澳洲?
係呀新車
yes 澳洲
G20 Touring cheap cheap 人造皮 要power上G25

G20 Evolve owner
去dealer 睇過G20 touring 人造皮勁唔掂
Yeah and doesn’t last long
好 咁就G25 evolve
唉但出年先買到 即係又加價
次次一加就加成皮野咁滯 屌
部車真係好撚靚... 你呢隻係咩色呀?
我諗緊好唔好machine grey
ching你係邊個state
幾時買 有無價講呀
原來我喺你個post同你交流過你refer蕃

我NSW
顏色 47C polymetal grey

外觀我改咗黑鈴 黑mirror cap 同 roof spoiler
係wo 岩岩無睇user name
thanks
巴打你架車真係好靚
Thanks
M3係邊年油耗點
2019即係最新嗰代頭期,2.5 AWD版
油耗嘅話冇記錯大約係每100公里7.5至11.5L,好視乎我點樣揸
同埋嗰陣我係換咗corksport入氣同埋尾喉
前驅版本嘅話應該就慳油啲
原來咁多人係澳洲

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞