萬事得Mazda車主揮手區(15)跟雙氣袋說不

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
啱啊
之前揸架4-5萬嘅歐洲前七
一年後就即換 6 wagon
2,3萬嘅日本車真係唔值得畀錢養
諗住搵架腳車 budget 5-6萬

Mazda 2,3,6 會點揀
3啦
自己一個Mazda 2
大部分時間1~2人個同間唔中車下人就Mazda 3
有一家大細長期要座3~4人就Mazda 6
5-6萬可以買部點樣嘅 6
寧願買部新少少、質素好少少嘅2
我間中都係2人用車
如果3 咩年份抵買
其實我都可以攞到10萬出黎買
但我諗住好似5-6萬都得
上一代款 14年或以後
10萬內埋到單
想問吓大佬們
budget 6萬左右買唔買到正正常常嘅CX5?
6萬連好少少既Mazda 2/3都未必得
更何況CX5

放隻手指入去
諗緊cx30定m3sport好

好撚難諗呀屌
新車?棍3啦
各位ching 小弟21歲棍波P 依家一路讀書一路番part time 想買架棍仔代步操吓棍
Budget 10K-20K左右
諗緊買2004 Mazda2 1.3 MT
會唔會有咩皮費嘢係一定要整?同埋建唔建議買依款車?會唔會其他款嘅腳車e.g. AE110, ES8或者Echo好啲?麻煩晒
es8 咁多部之中算最靚仔
但對比起其他honda 整上嚟有啲煩
人工會貴啲
ae110 同echo 不相伯仲
但係Echo 行cam chain 整少樣嘢
同埋如果你喺香港嘅話
通常會買Hatchback 空間大啲裝嘢方便啲
m2 1.3 mt🚯
整又唔係平過其他兩部車
1.3 又唔係有力過其他幾部車
真係除非你鍾意個樣啦如果唔係都唔建議
咁如果M2同Echo比操控同埋空間嚟講邊架會好啲?
Echo完勝
如果唔係買新款Mazda 2
一律建議 Honda Toyota
咁多Mazda師兄,呢期都睇緊Mazda3, 我見28car好多都6-7萬有交易,有咩地方要注意?係咪都有分1.5同2?目標都係買1500cc版粗用求指教
咁如果04年M2對00年Echo呢?因為我買得嚟主要都係睇佢操控
呢排凍車著車 好大白煙
係咪正常
Mazda 3 二手車價差咁遠
12年車 30k
15年車 80K

想買15年車個架 但見差成兩倍幾就諗住揀12年車
唔同generation?
你睇真啲佢地個description先好決定
15年車 facelift 左
所以真係靚仔d 功能都多左
但見差60k就覺得好on9
正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞