萬事得Mazda車主揮手區(15)跟雙氣袋說不

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
咁一定係揀2.5,2.5 daily好玩好多
2.0揸落好似得啲虛火咁,頭中尾都係差啲嘢,尤其去到尾段完全冇力
2.5明顯個力係強同充足,基本上想揸快車定係過車都冇問題 個低中段都幾唔錯,尾段轉數都好肯上
同埋睇車評話個加速好linear
最唔鍾意上到高轉無力上
好期待呀!!!
呢代3仔我覺得各方面都已經做得好好
外觀靚仔,內籠舒服用料靚,車架底盤結實,部車又夠力,北美仲有埋四驅
整體嚟講我好滿意,當初賣佢我都好唔捨得
希望下年唔好加咁多價啦
但佢個電腦同波箱好快就轉波
最慘係佢唔係多波段
係香港未上到highway已經6波

所以最期待佢新6仔既, 唔係副偈, 係個波箱
+1
考慮緊出年年尾3代換4代
d人話4代波箱同engine同司機個配合無3代個人馬一體感咁強
不過interior真係勁refined
exterior又似luxury car
吸引到
不過諗返起我覺得部3仔油門反應有啲慢,自動波嘅話有時候會覺得佢喺某啲路段用一個唔適合嘅波段行駛,不過呢個問題可以透過棍波或者M mode解決
我就係見d人話今代反應慢咗
變咗要自己M mode
你諗住買棍波定自動波
mazda最吸引我都係個籠
佢個籠其他同級日本車完全無得比
我自動波咋諗住
有時會屋企人揸下
有d歐洲車嘅感覺
自動波嘅話就要用多啲M mode
呢部車自動波都好好玩,起碼佢唔係cvt
想問下你driveaway 大約幾多 心入面有個大概知下
而家晶片shortage 勁難講價
都有用ge 澳洲太熱.

大部份人一出車之後就去做window tint.
Dealer around $500咁上下
唔該晒ching 我早幾日落左訂 evolve又係指定出年新車

比你貴千幾 冇ching 講價咁勁 求指點
新手入坑留名學嘢
啱啱入咗4代3 仔
依d時勢貴千幾都not bad la

出年新車?

我果時急要所以係MY20今年1月31號落訂。
係呀 MY22 車

應該3 4 月有車好期待
變咗澳洲post
Mazda係澳洲極受歡迎
我唔熟不過試答,你嗰㗎係咩車?唔係咩靚車/古董車就搵車行收/搵人幫你劏咗佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞