萬事得Mazda車主揮手區(15)跟雙氣袋說不

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
T005a but 唔太咬地 一般正常用無問題 但會劈下 就不太好 我以前用過 1年就玩到得返2mm 行大山多
I see👍 知唔知mazda 新車跟邊款Bridgestone呔
所以我咪話車主覺得自己好撚型實情係碌柒咁囉
你OK我實OK 㗎
架車又唔係我
只要你不尷尬 尷尬的就是別人
你「劈」吓點會用comfort tyre
RE004你都唔夠啦
款款唔同,CX8佢夠膽死俾Toyo
換左yokohama v601 同樣咁渣 1年只蝕1.5mm 好抵玩 而加反而想佢蝕快啲 至於躁音問題….其實都唔係好關呔事了 啲路鋪裝咁差 行兩行無曬啲立青,突曬啲碎石面出黎 一定嘈
我2020 mazda 3 係Bridgestone
不過唔肯定邊一款
應該係T005
= T005a? 依家用緊啲胎噪有時都大聲,諗緊下次換咩呔好
標準答案re71rs
不過認真答就 908as/908as+
但唔知香港有冇賣
T005 同T005A差好遠隔離屋有架A250就係原廠配T005

Mazda 3 香港跟T005A,都係偏向comfort嘅胎。不過都唔錯㗎啦,澳洲呢邊係基本上頂級版先會配T005A,其他版本以我觀察絕大部份都係cheap cheap Toyo.

距老尾條Toyo R51A,安靜就ok安靜。不過落雨基本上冇grip 真係自求多福。

仲有揸過架2.5 6仔,又係配cheap雞Toyo, 乾地踩少少油都wheel spin
靜又經濟d咪 Primacy 4 or PS4。 但係因為呢兩條呔價錢差唔多,大部份人都會直接上PS4
咁我唔換照揸算啦。so far 都無乜大問題
2.5 6仔跟 T005A喎
胎燥勁到仆街
P4 同 PS4 唔同玩法啦
前者舒適向 後者性能向
轉PS4只會更嘈
呢個級別嘅消費者大部份都係官人我全都要嘅心態,想各樣嘢兼顧到又可以小飛下,但係你問其實佢哋係咪真係要好舒適又唔係。 PS4 kind of ticks all the boxes.

始終PS4個名點都響啲,所以end up primacy 4冇乜人會買。
用緊T005a 想試Primacy 4
其實sport mode開左會差幾多?
開一次試下咪知
轉數高左 反應快左 吃油多10~20%
繁忙時間衝迴旋處好好用
2019 M3 gvc 1.5 iplus 定
2018 M6 high 版

130k
首數一樣
里數差不多

大家會點揀
直接減一、二個波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞