萬事得Mazda車主揮手區(15)跟雙氣袋說不

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
搵車行同你收咗佢
哇 都只係貴千幾好平喎
你訂出年新車都有得講價架?
我又係澳洲諗住出年出架3仔
介唔介意你點搵車行傾同講價架?
推一推
係咪學術野少人傾
唔好咁大油 完... 呢啲車由鳩佢啦
見好多加拿大巴打
係加拿大揸有冇生銹問題?
見好多依邊既人都唔係好recommend
你認真咩
拎香港啲車過去加拿大嘅話全部叫100%clean冇銹

好奇問下, 所謂5年保,
係咪過咗頭2年就唔保電子野?
仆街Toyota黎
新車Mazda 3 2.0條喉應該改左,已經有靚聲喉

Mazda 6 要2.5 先有聲?
無撚有錯
鐘意虛火呢個字
揸緊 2.0 直路睇得通綠燈後真係波波盡
改咗條喉同冬菇可以補償番少少低中段
但始終都冇 2.5 咁爽
喺香港揸 2.0 同 2.5 一樣牌費一定係 2.5
香港人閒閒地都揸 160 以上
同埋有固定快相機一定要收油再加速
2.0 130kmh 就 3千轉踩多少少去到4千轉後開始腳軟
外國揸就好啲少快相機
外國人平均車速係高但極速低
130 kmh 已經快過馬路八九成車
就好似月尾份糧一樣緊緊熟
快得過八成人但想追更快嘅人就 no way 啦
4代個後座dog seat 到仆街
建議去 show room 試坐下先
就其是你揸開3代
feel到大家都M3點解會咁架
同埋4代個中置mon 細咗好多
唔知點解
我都覺得個mon真係細咗少少
同埋變咗無touch
要用佢個扭扭掣
唔知會唔會好難操控
所以咪出部CX30
問題唔大嘅
平時行車都冇得用 touchscreen 架啦
M3 hatchback 同cx30
會點樣揀
叫返3仔算啦

其實睇你後座需要
同埋介唔介意升高咗
邊個話外國就一定少相機
澳洲d相機多到癲
怕咩,我又唔座後座既
btw其實我後座好少座人,一般都係一個起,兩個止
我揸緊三代,由買車到而家掂個moon唔超過10次
佢套掣我自己覺得好好用
兩個都用過,我自己就覺得一定係新一代嗰個mon好用啲,冇得Touch完全唔係問題
same here 6仔
2.0我自己覺得係外國揸真係完全唔夠力,除非你平時真係don’t give a shit完全唔踩油喺個City入邊代下步咁都仲有得諗,或者調返轉波波盡都勉強OK
我反而好想知啲1.5機器揸落咩感覺,2.0都已經好抆水,1.5啲車評仲要吹到好正咁
某channel: 感覺好線性
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞