萬事得Mazda車主揮手區(15)跟雙氣袋說不

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
冷氣唔洗開得大

望到中控同波棍,強逼症不了
Toyota oem
MX5車主報到
早排賣咗部Mazda3以為唔會再揸萬事得結果機緣巧合之下最後竟然變咗揸MX5
真係yaris換章
新車定二手,棍定自動波
新車,棍ND2
混蛋紅
Dream Car
可唔可以分享下用感
我揸嘅係北美洲2.0版本,我第一次揸後驅車

我自己覺得部車好快
就咁睇數字180匹160磅扭力,佢好似好弱
但由於部車好輕好矮好短,所以無論體感定實際上佢嘅速度都真係幾快
我本身係追求操控多個速度嘅人所以可能其他人會覺得部車好慢
同埋我依家都係揸得偏慢,因為我覺得佢個體感速度真係好快

過彎好準,基本上係好似有一道力拉住你入彎

油門腳踏大令到heel toe好易做,而且佢冇rev hang,我做乜佢就比番適當嘅反應我

shifter途程短同實
嗰種感覺唔係格硬做到好實,而係你真係覺得你係同啲齒輪零件溝通緊

原本我都打算做一系列改裝,實際揸咗上手之後真係覺得佢出廠已經好完美,可能唯一要做就係low低極少嚟reduce個gap等佢好睇少少,同埋操控再強多少少
軟頂定硬頂?
軟頂
整返個HKS supercharge
正啊,有型有款
想請教下有無人揸2.5NA
同2.0分別大唔大
MX5 RF版好撚靚 不過要車屋企人冇得選呢隻
買2架
佢地自己揸
我自己覺得幾大
不過邊款車先?
RF唔開篷嗰陣好靚
但開咗我覺得都係軟頂靚同埋順眼, 始終後面少咁一嚿嘢
軟頂會唔會難打理? 或者易漏水
揸過最新款2.5 6仔同2.0 3仔 分別都幾大下。

如果你要爽嘅話 2.0係叫僅僅夠用,2.5係有種你仲有貨喺手嘅感覺。

同埋我覺得2.5引擎同埋波箱配合得好過2.0。 高轉會有啲好悅耳振奮嘅聲音,2.0係無的。
可唔可以分享下點解本身諗住以後唔揸?
睇啱一款2013年Mazda6
8-9年車買返嚟有咩要執?
試車冷氣凍 行車無咩雜聲 都舒服
係無牌費
賣6蚊
仆佢個街, 當年Axela Hybrid都換返個Axela殼落去
而家真係換個章就算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞