萬事得Mazda車主揮手區(15)跟雙氣袋說不

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
你係喺邊一個地區買?
澳洲呀
聽朝再打去同佢傾下先
殺多佢幾百蚊AUD都好
今朝有架減3000蚊澳紙
又係臨門一腳話賣咗
咁我會係視似你覺得買得盡唔盡興
始終你先係俾錢嗰個
如果價錢唔啱嘅我建議不如等新一代大改款
雖然唔知係咪真係2023新一代
我哋嗰陣買用澳幣計大約減咗5000蚊兼送咗啲有用嘅配件
不過唔同地區又唔同講法嘅
而家晶片荒
聽聞係難殺價咗
同埋出年過澳洲
點都要買車
仲要一次過買2架
Chip shortage就一定係嫁啦
但如果一定要買車咁都冇計
嗰陣佢都係同我哋講冇晶片
我哋就強調兩個重點
一係點樣無法我都見到佢哋每一個dealer有好多部CX5
二係我哋可以繼續揸舊嗰部唔使買新車都得
嗰日天氣又熱,我哋又軟硬夾攻,最後個Offer都幾滿意
講到尾我自己覺得呢部係一部好車
就算下個禮拜即刻出咗新一代都唔會覺得可惜
啱就去馬啦
真係一部好車
希望㩒揸啲唔好咁多嘢整
呢排成日都上youtube j cx5同mazda3
另外想問下澳洲係咪興咩都返原廠整架?
呢樣唔係太清楚,我喺北美洲
不過暫時佢揸咗半年so far so good
Mazda 3都係堅正
期待收車
北美等緊cx 30都仲未有消息
Cx30 咁快facelift?
買cx50啦
Don’t buy diesel換engine換到冇朋友

唔想煩都係買返汽油

利申:識人係廠Service度返工
北美3仔turbo車主表示認同
Cx50覺得太大 cx3又細
wireless charging 喺車度真係多舊魚嘅野來
一來叉得慢
二來會發熱,再加上俾太陽曬住下冇得避嗰隻
對部電話對粒電都唔好
wireless charging 喺屋企就有用
有時睇到有新 msg 隨手拎起覆完隨手放低
喺車正常都唔會狂拎起電話狂放低
換句話說 wireless charging 只係放便咗放電話嗰幾秒時間
D sales 話新車開始整計6-8個禮拜會到澳洲 差唔多啦
知唔知邊間租車公司有得租 mazda 2/3

想租幾日試試先買
香港? 含益租車.. 幫到你
夠牌夠歲咪去返宏益租
Cx30 唔知有冇新車出
甩左P 過左25了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞