加拿大移民討論區 (10) 加拿大港人IG大混戰

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
老奉要俾機會你
唔鍾意咪唔好去
加拿大依家老奉?
身邊有朋友17grad 窮比唔起學費得呢條路可以走
岩啊

英國bno 更加唔應該俾97後,老奉架?

我都有朋友16grade,睇住佢用好多錢幫佢阿爸還債,見有救生艇想走,但係cec/ pnp又唔夠分,咁佢局留係香港
英國前宗主國拎黎比 你都幾撚on9
雖然我自己就覺得英國比97後唔係應份

原來pnp 要計分
冇咩野我都係返出去
啱啊,唔係老奉㗎
所以咪要be grateful

咁你咪用bno去英國
但係就要過隔離po㗎啦

你16/17好大機會有bno 我羨慕呀
但係我冇 咪要課金去加拿大囉
pnp唔係計分
pnp係要邀請
邀請咗會加ee分
最後所有人都係同一條隊
我留係香港

我接受男架
食中pnp 要既職業就+600分
我又真係想知點樣行pnp 唔夠分
想問stream a stream b 讀完書2年/做完野1年即刻申請pr 要申請大約幾耐先攞到pr?
其實SP OWP申請先後次序有無影響?
啱啱收到五月一年post grad offer 想交咗SP先
因為另一半會遲我半年到加未結婚
諗緊申請咗SP批咗到差唔多時間再申請OWP+SOWP拎三年SOWP
多數見人都係owp完到左先申請sp
Manitoba個pnp好似唔洗排ee
不過冇認真研究過 因為冇打算過去Manitoba咁撚凍
想問下SP 同埋OWP 可唔可以同時申請?會唔會撞咗就兩邊都reject?
之前得
但而家好似話之後申請嗰張會reject
所以想雙修最好都係等SP approved 先
就算佢rejected 都叫有張Sp揸手
好耐無入黎呢個po

咁快開到第10個

過左嚟翻工太忙
我先有sp
到步再搞owp
係加拿大境內申請owp唔洗錢

搞Sp會快好多
可以
我sp入境
先到canada申請owp
等左3個月先拎到owp
不過咩都唔洗教 錢都唔洗比
好事黎
個個去到加拿大又做黎生
有工開早d拎到pr係值得開心既
想問下
IRCC未叫我驗身都可以照去驗?
打完指紋1個月冇消息

佢個網又寫住
Review of medical resultsHelp - Review of medical results

You do not need a medical exam. We will send you a message if this changes.
巴打翻咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞