加拿大移民討論區 (10) 加拿大港人IG大混戰

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
一個鐘算好
唔黑,抽多過一半
上台好抵 Black Friday 月費 10gb plan 平咗100蚊
求推介
請問你地係咪打晒針先去?
打左針嘅 係咪要換新針紙 加拿大先會認?
想問下owp 批個個期係咪唔會超過passport 個expiry date 交左application 先突然驚醒

利申passport 23年到期
即刻去續passport再webform inform ircc
book 左下星期去續,驚IRCC 唔比我再upload 野
btw thanks
講講吓我想搬過去
楓之谷 🍁 學簽區 https://t.me/joinchat/hD057-0LnDowNDFh

條link expire 左
上網睇到有d 亂 想請問如果想幫女朋友申請SOWP, 係咪係我申請OWP 個陣一齊搞埋?
另外有無巴絲成功用common-law partner 身份去幫另一半申請SOWP?
上個月中online遞application到而家差唔多成個月都未有驗身同指模request
上fb group睇人地啲timeline幾日後就會叫你去做body check
唔知係咪miss左我呢
冇漏 我10月頭submitted application等左一個月先有信 跟住搞掂幾日後就批左
照book body check啦,唔洗等信
冇呢個講法
係同居啊, 都居左2年, 有份一齊簽既租約, 不過就無水電煤單
我上網搵咗好耐都搵唔到咩example, 所以先上來睇下有無成功例子參考
有冇聯名戶口?
另外情侶合照都可以做proof
無聯名戶口 聽日去搞先
合照就一定有啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞