加拿大移民討論區 (10) 加拿大港人IG大混戰

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
有人得 有人唔得

正常要有official cert 加grad date
香港報post grad係咪 最少要一年
之後用香港post grad個日期做graduation date apply stream B
有無理解錯?
Master 唔係咁易入

Diploma 兩年就多位同易 但要快手申請 下年9月入學應該仲趕到 5月就睇你彩數

兩球夠買埋樓啦屌
點解要諗 免費送work permit 同pr
g持
驚what 搞左owp先 又唔係要即走 最後唔去一樣得
你要有cert先申請到owp

22grad應該係最後一屆拎到owp既人

珍惜機會
真呀屌兩球已經買到層樓 可以半退休咁滯
求其打份hea工夠食夠交utilities就掂 人生已贏
11月grad cert尾班車 need think what
apply完大把時間你打算 都係最遲2025去做野26年8月31前夠一年經apply pr
兩球港紙夠咩
其實照申請owp
可以考慮到2025年
睇你住咩省、邊區、幾多個人咋喎你一定要住Toronto 同Vancouver 大城市就無計啦
[新Post開定] 加拿大移民討論區 (11) IRCC係咪冇人返工
https://lih.kg/2992542
其實Master未必係最好 相比香港難入好多
建議係到讀個兩年diploma好過
唔洗太急 齊曬野先申請都未遲
2025驚你儲唔切喎
1-2月去都有3-4 個月buffer time掛
worse case就行其他scheme
但係26年八月後就冇得玩stream b
成世人可能得一次機會你都諗住沖deadline 做邊行咁勇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞