加拿大移民討論區 (10) 加拿大港人IG大混戰

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
因為計劃有延誤,所以入境時應該會超出咗驗身一年有效期,到時應該要重做,有冇人知道重做流程會係點
唔係好查到點搞係自己直接去做再upload 定要通知佢然後再做?

唔該晒各位,希望大家都順利落地
想問你地一落地有冇咁勁可以搵返本行來做?
加拿大車牌有得免試轉去香港車牌
但倒轉唔得
wanna ask if job offer letter is needed for sowp ? Thank you
sowp
大把IT
No
但唔係一落地要做低下階層工作先咩
宜家係咪就算打哂2針,揸咩permit入境都要14日隔離?
同問

who said
你冇local experience 要由最低層做一兩年先比你
有朋友過左去一年話比先聽
利申:工程
有冇人出發前申請埋美國簽證
方便日後落美國
Book and take the test again
Bring the result with u tgt with other documents for the immigration officer at the border
No need to ré-upload on the server.
Cls
Aint tht myth been busted alr?
想問下搵工嗰時見到話 "must not require sponsor"或者"sponsor will not be provided"係咪即係話唔會俾working visa你所以唔洗諗
冇㗎 叫佢哋儲錢 stream AB 囉
有 owp 咪唔洗 sponsor 囉
送你10粒膠
頂之前喺唔知邊個po見到有人話要佢哋俾work visa又話要僱主證明未能聘請當地人乜乜乜
人哋冇owp 呀嘛 你有呀嘛
冇owp 就去讀書啦 冇錢就儲錢啦
去體驗下,試下 pnp 都係 WH 啦,唔會係 work visa 囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞