加拿大移民討論區 (10) 加拿大港人IG大混戰

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
有冇巴打讀緊一年online pgd
唔係,可以有attachment,寫你幾年幾月幾日點點點
有冇人知可唔可以用一個萬能插加一個英制拖板喺加拿大用?
想用少D轉插
件野本身係通用電壓咪得 或者佢都食到110V 60hz就得
我都覺得係拖板當延長線咁用
不過我見到有usb嗰D拖板寫住200-250V,呢D係咪應該就唔啱用
大家做完body check 隔o左幾耐 個system 先有update?

上個禮拜四做完,到今日都未update 
唔好用香港模式諗野
快則2星期 慢則兩個月
宜家加拿大lockdown緊唔係咁多人開工
我就去左買個加拿大腳插既英式拖板
咁樣最簡單
但留意返好多電器都唔一定岩110v
電腦 電話叉電 鬚刨 部份風筒 仲有一啲好daily既電器先會適用
真係成日見人係度問咁耐都未update
點知淨係等左幾日
想去加拿大真係要由申請開始習慣佢地做野速度係慢
如果懷住香港心態過嚟就一定日日好失望
d sin野閒閒地都再搞成個月
有無人住niagara falls附近?
住咗喺度幾個月 遇過講廣東話嘅一隻手數得哂
你講緊苦主TG group班友?
做乜住到咁落
好多地方都有啦 連登有 tg有 fb有
都應該淨係電話電腦用
其實漫長等待都好慘,等都算,仲要見到其他人有update,自己無,仲要人地遲黎先上岸

我個陣PR都等左年半,一路等,一路見其他人拎到,真係好灰
唯一可以投靠嘅親戚就喺果度
除咗有瀑布睇之外都無咩可取之處
多酒莊 有outlet
想問大家有冇試過喺多倫多寄野返香港?知唔知邊到寄平啲?
1000租唔租到多倫多一人住嘅屋?任何類型都得。
上rental睇 全部寫private bedroom
但我唔係好明姐係分房租定單人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞