加拿大移民討論區 (10) 加拿大港人IG大混戰

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
phonebox啦
esim/寄黎香港
apply左owp
佢要求1個月內upload Hong Kong police certificates同Education Credential Assessment (ECA)
想問下無犯罪証明1個月內搞唔搞得掂?
同埋ECA係咪求其揀一個佢provide嘅Designated organization就ok?
你每日都試下睇下狗總cncc 嘅booking system 有冇放位出嚟
我想問下
Stream A係咪即係課金俾錢讀書?

而Stream B係咪指係香港5 年內Degree畢業,再申請OP去當地工作到夠時間就可以申請PR??

ECA可以用WES
搭單問,讀degree已批OWP,行stream B申請PR果陣係咪唔洗ECA?建議依家做定、定到時先算?thanks
(不負責任答你),係,正解
搭單問,行完stream A申請PR要做ECA?
行得stream a即係係喺加拿大grad啦 重使乜做eca
我地尋日剛到埗 唔知點解唔使清關 但係想提下遲下嚟嘅朋友仔要係溫哥華機場(我地溫哥華轉去多倫多)嘅immigration 搞個permit 都要預1粒鐘左右 因為都唔只香港人排
同埋我好黑仔地比人抽中即場做covid test (要準備地址,電話等資料比佢地填) 填好會有職員引你去做檢測 撩下嘴先 然後撩鼻就搞掂
3️⃣一年制深造文憑,及開學時已持有5年內有效大專學歷,及課程必需以大專學歷為入學條件 <- 如果讀pgd咪要?
唔係好明,你問同居嚴唔嚴,但你未同居?
PgD 係
到埗 落機30分鐘搞曬所有野
呢樣野要同居左一年先申請得
Utilities 單同地址係基本
歡迎光臨安省
申請pr時(至少一年後)計嘅五年內
法文鎮喎
我其實有諗過「練」做法文老師,但係可能都太耐時間
都啱,兩邊都可取
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞