加拿大移民討論區 (10) 加拿大港人IG大混戰

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
不過感覺上烏國人都係就咁陸路去返EU多?
去美洲又遠啲少啲人
會盡快
有冇人11號會去niagara fall?
No 垃圾u
好似好多人揀多倫多
無乜人揀溫哥華嘅?
揀多倫多大家嘅原因係咩
工作機會
2年好似係diploma
degree好似冇限讀幾多年
韓國日本有開 其他唔知
我想問下各位巴打有冇用過台灣degree做Wes認證,認受性係點?
我本身有個18年香港High dip想用黎申請OWP,但一年後要申請Pr既話會過期

利申:人在台灣讀緊4年degree,今年grad,唔係出名大學
英文唔好既人 又唔係17/18年打後GRAD 諗清楚先好行stream b
stream b 最後要apply for CEC 英文唔好既人都未必揾倒份工係夠移民分數
做開白領唔好諗住打廢工學下英文先再揾番本行 呢度大部份工都唔想幫人搞visa 同埋當個visa時間愈黎愈接近到期日 愈冇人請
唔好意思 想問問application approved晒 一年前做過晒體檢 但就快到一年有效期仲未飛到 要再做 係咪要update result去irrc 同埋passport係要出發日起計要有三年有效期? 如果要再續期係咪又要update 新passport 去irrc
stream b同ee有咩關係
stream b點解要計分?
ys 見人話咁會快啲
stream b做夠一年野就送PR喎
5年內畢業先係送pr
咁緊係5年內畢業,唔係5年內畢業點行stream B?
你意思係拎OWP行PNP/EE?
冇理解錯既話
申請OWP 5年內畢業 由申請OWP果一刻計算
申請PR 應該都係由申請PR果一刻計算
簡單啲講16年畢業 係2021年申請會拎倒3年OWP
但工作一年之後到申請PR果日 已經過左5年 唔係包送PR 要申請CEC

唔係17/18年或打後GRAD 最尾應該要行CEC 而且CEC計番你移民工種 所以英文唔好既人要諗清楚先好行呢條路
我明你意思,但呢個已經唔關stream B事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞