加拿大移民討論區 (10) 加拿大港人IG大混戰

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
安全一定係全本
見個4MB要求好多人話難搞所以先想影少啲
咁唯有影完再壓
你睇咩文
官網寫得好清楚要all pages
見過有人用camscanner都無問題
Adobe 官網有PDF compressor 可以幫到你
有lens唔用
轉咗用adobe了
原來camscanner係支野
好耐無上水
唔經唔覺過多幾個月master grad就拎到pr

拎完就要繼續phd
rich
凌晨機到vancouver, 凌晨12點左右係機場immigration office搞唔搞得到owp working visa, 會唔會啲人收哂工, 有無人有相關經驗?
Edmonton有份工請我$57000
老公識揸車,我唔識
大家點睇?
未有車牌會唔會去返大城市會好啲
但係去Toronto應該要到步先搵到工
交通問題相對少好多
暫定7月要出發
1. 想問蒸B 出年2月deadline 想問最遲幾時要交申請
2. 同埋有冇話批咗就要幾多個月之後過去

2月deadline唔係2月截止既話,咩叫deadline?
2月deadline可以3月先交
咩叫deadline呀大學生
同埋唔該分清楚owp同stream b先 仲學人講蒸
全本包cover同底面,要scan color
1.師兄想deadline先apply?加拿大人做野好慢,要apply就快。
建議分清楚OWP同stream B先,youtube幫到你。

2.批左你太遲先過去會做唔切野/讀唔切書。
官網有答案
想問如果17年10月畢業 係咪合乎streamB資格 依家先申請會唔會趕唔切
你要今年10月前做夠1年加拿大經驗
除非你識time travel

兩條路:

1) 過去讀2年diploma行stream A,post grad你應該報唔切
2)而家apply OWP,香港即報post grad, 用post grad行stream B
無錢就唯有照拎owp 用三年博ee/pnp
填緊IMM1295e表有嘢想問
National Identity document係指香港身分證定特區護照?

同埋national identity document number 如果係填HKID Card No.,㩒完validate個掣,佢又唔accpet有括弧(),照打晒咁多個number就ok?

冇National Identity Document
睇你幾時拎到cert
Unofficial 嘅cert係咪都得? 叫department 出transcript + approval

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞