加拿大移民討論區 (10) 加拿大港人IG大混戰

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
3個月有多
唯有等

可能多左人申請 多能要救烏克蘭
死俄狗搞到天下大亂
我上星期五用webform交多次,今日就收到了
話說之前upload咗冇收到email 通知話我成功upload
可能係佢個網bug咗upload唔到
建議webform交多次
點會唔洗check呀
搭單問 有冇人知如果澳門出世紙 洗唔洗做其他手續
想問下如果填form 填漏左一兩項 但已經submitted
我係咪可以填web form再補交比IRCC?

我怕因為填漏左2項, IRCC會直接reject我個application
最好啦 但漏咩?
填漏 occupation in Canada will be: HKPPTR 同埋brief description of duties 果幾項
弱智一問
upload文件用camscanner有個水印有無問題
定係都係要乖乖課金
office/學校冇得你用咩?
你覺得睇文件睇到個水印有咩感覺
有冇呢排申請working holiday嘅巴打可以講下搞咗幾耐先批
請問各位ching 如果想以stream A身份移民,而自知自己d成績報master應該唔得架啦,呢類既post grad certificate算唔算數架?
https://mcmastercce.ca/data-analytics-science-architecture/certificate-of-professional-learning
passport其實係scan有野嘅page就OK
定係要全本scan
爬文見兩個講法都有
全本
Copy of your Hong Kong Special Administrative Region or British National Overseas passport (all pages must be included)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞