加拿大移民討論區 (10) 加拿大港人IG大混戰

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
想問下有冇人知道依家人在英國多過6個月
之前係住係香港 申請owp個時現居住地填左英國

之後have you visited or lived in any one of the designated countries for 6 months係咪要填yes?
wes快到一個點,噚日學校upload,今日已經出結果

有得走好走
移民有關連結: https://linktr.ee/hkgarden
應該係好多人已經做過 wes唔洗審即批
想問吓大家喺餐廳係點樣俾貼士
我見大部份人都係比15至20%
但係佢企喺我隔離等我俾錢
我係咪可以攞部計數機出嚟慢慢計
試過直接問佢哋我應該俾幾多tips,佢哋好似好尷尬咁
同埋係咪紙幣+散紙咁樣俾
15%係norm黎
不過去唐人餐廳我就多數俾10%
同埋用卡既話部卡機會有得俾你揀/inpit個tips%唔洗自己計
用cash既多數又係唐人餐廳 同埋好多有現金9折咁
啱啱收到加拿大reject左我
應該係我冇交到wes
想問問 如果重新申請
係咪唔洗再做body check?
Why reject?

你咩學歷
我揸住ive hd
佢話唔認可
我諗係我衰自己on9冇比埋wes
以為係申請pr嗰陣先需要比佢
快手再申請

Bodycheck 應該會waive
好失望 本身工都遲埋諗住下個月頭走
依家發現衰自己on9
又唔知reapply幾耐
我18年6月畢業 好抆水
但張cert都係show 6月?
Stream a 唯有
係呀 希望reapply可以處理快啲趕得切
或者可以過去做幾年嘢再轉EE
係 建議owp都係照拎 趕唔切都有三年可以博EE PNP

加油,尾班車
好急呀 依家真係聽天由命
應該唔關wes事架啵

佢咁講
你upload file個陣有冇scan你d畢業證書上去?gpa分紙個d
佢Ive HD

If you got a post-secondary, graduate or post-graduate diploma outside Canada, you must provide an ECA.

🧐🧐🧐
正常2年既course應該都ok架喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞