<木曜四超玩> 台灣網上節目真係好高汁[20] - 第三屆運動大會12月播出/第二屆演唱會awakening 12月舉辦

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
原來達哥最後有唱放手
最肥已經係對脾
特登返去睇返JOJO個訪問,阿民話同老周一齊果陣亦都係差不多同阿憲認識果期
所以應該係認識老周先,跟住先識阿憲,然後開始拍搞什麼玩
你地咁勁,台灣youtuber界都識晒,好多我都冇睇
其實本身台灣youtuber另外有個集中討論po不過嗰邊沉咗底冇人開新po,大家好順理成章咁係呢邊價埋
大環境冇咩好傾
死氣沉沉
有咩原因導致?
疫情限制左好多題材?
易黃標+疫情綁手綁腳
拍片題材黎黎去去都個啲,好悶
因為台灣Youtube 界唔同香港
好多人都會互相feat 來feat 去
過時過節又會玩互送禮物開箱
你睇咗1-2個好快就會識多幾個,越來越多

例如你睇咗賤葆片就一定會識埋胡子、黃小潔、阿晉
睇咗胡子阿晉又有機會知道埋菜渣、魚乾、老爹
睇上班不要看就會知蔡哥,睇咗蔡哥就知羽球隊佢地3個
羽球隊金針姑又會同其他在台外國人Feat
睇安安邊緣子就會識埋MC Jeng、貝莉莓、阿樂、JoJo
然後睇MC Jeng 又會知埋Julia、OZI、瘦子、阿達、六嘆、鳥屎......
黃標問題的確限制咗好多題材,但youtube 無打算搞咁款
要唔被黃標就只可以拍D最安全的題材, 但安全的題材又唔多
結果全部人拍的野都差唔多, 分別只係你想睇果個人係邊個
好似D手機game咁, 換皮遊戲
好多就算無真係follow個channel, 都可能會睇過其中一, 兩條片, 或者大約知依個人
之前有追po但1001咗後唔見有新po就過咗來呢邊傾
剛剛search 返先知有新po
賤葆有專業人員都黃標,youtube點會搞
佢塊地賣得啦
買埋地就係唔想黃標,爆炸又黃,借比胡子噴火又黃
好彩台中地價升咗,唔係蝕到仆街
有咩唔好
賤保 最近個條大製作都係黃標就已經多9餘
已經解釋哂用咩物料,仲突登出錢搵爆破公司
又唔解釋黃乜撚野
呢度先仆街

睇過志祺同joeman 之前講解
youtube黃標 背後終極原因係「你條片屬於客戶唔傾向落廣告既片,所以黃」= 你條片幫唔到我賺錢,所以無錢分
但youtube 自己又無打算將黃綠分成2邊向客推廣,一味走健康(?)路線,其實綠既咪落一般廣告,黃既咪落成人廣告(例如酒精、煙草、成人用品)有咩問題? 本身定義咗18+ 片youtube 都要login 先睇得
跟本只係不為也
所以而家返去睇返木曜去youtube果集就更加覺得
全部轉曬做talk show好無
Talk show 話題都有限制
如果有飲酒無警告標語又黃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞