買電視機 / 換電視機 集中討論區 (62)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
水貨係大陸組裝
用卷買a9幾錢

有冇14000蚊sogo卷買
最貴既 Oled 面版用料應該一樣?
想問下sogo avlife有咩特別優惠
1. 沒有資料顯示水貨行貨OLED面板有分別
2. 就算有分別都唔值差2-3倍價錢
有sogo現金卷可以減機價
THANK YOU STEP BROTHER
you are welcome~
朋友賣Panasonic 49FX600H連掛牆架 $2500比我抵唔抵?
真係好夠朋友
想問下lg 美水電視可唔可以轉區?
上網見到lg qned 90 65寸,賣緊1596美金,有d心郁郁
點解咁講
啱啱睇完上網市面一手價係4500左右囉
1. 49FX600H係2018年機, 入門機
2. 如果係朋友壓力, 就冇計
$1500左右就OK, 原價都係$4500左右
我覺得2000~2200 可以,點都好過買支那機先
咁唯有say no啦
Why not LG?
同樣price LG勁好多
1. 美水唔需要轉區, 本身已經內置NETFLIX, YOUTUBE
2. 美水點都睇唔到香港電視台, 要加機頂盒
3. 美水好大機會要加變壓器
4. LG QNED90都好廢下, 完全同SAMSUNG QN90A冇得比
5. LG除了OLED外都係垃圾一樣
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/qned90
明白,咁研究下先,唔該晒
咪又係差不多, 不存在價錢差好多
SONY 50X80J同LG 50NANO76CPA同級, 唔係UP8100PCB, UP7800PCB可以比較既
如果巴打要賣人情就接手啦~
Sogo av life 65 a80j如果掛埋牆都要~29000
G1 都係~33000 加幾千上G1好似仲抵 又包原裝掛牆 又多野送
但係之後想買ht a9 又會打ps5 好似夾返sony 好d
巴打有咩意見
1. 65A80J唔掛牆要幾錢?
2. 65A80J + HT-A9 有加成, 可以用中置功能
3. 65A80J + PS5 有加成, 可以用PS5 AUTO HDR MAPPING
65 a80j ~27000 上面有巴打話原裝掛牆要2千
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞