買電視機 / 換電視機 集中討論區 (62)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
屌返去試下先
STEP巴專業
我新手入門黎
就呢部,聽日過avoutlet買
另外想問下配sound bar最好原廠嗎
1. BUDGET?
2. 巴打對聲音有要求?
1.2k最好啦
2.無,我唔識嫁

廢時電視直出咋 唔該巴打
DENON DHT-S216
收到大佬,
巴打不如你開過TG group
我冇用TG
呢排成日mon 住呢個post
F5都爛呀
Btw 唔該哂巴打 就Samsung au加denon
想問下x85j可以配一條咩soundbar
BUDGET
冇錯 用遙控入
收sogo卷 自出價 thanks
想要約20張
用遙控係入既工程mode係唔同,你都見唔到轉區果個選項

我都係send你張圖問盛澤,詳細你自己問佢
step 巴,我終於入伙了

想問下<10k 55" , 最好option 係味盛仔Q70A? 要hdmi 2.1打機用

另外5k budget, soundbar 應該簡Q700A比較好?
1. 電視距離坐位幾遠?
米8到,55"盡了。已經有d 過大
盛澤都有SAMSUNG HW-Q700A行貨賣好似, 詳細你可以問佢

Samsung 55Q70A 水機
$7XXX
1. 100HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. Dual LED背光, 增加對比
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.1*1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*3
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度550nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar

SOUNDBAR:
SAMSUNG HW-Q700A
好,睇埋已經係最好option. 可以去馬
之前有巴打要等Avlife牆架到貨,

如果船期無delay,應該今日到,

我都等緊星期六送貨
如果BUDGET有鬆動, 可以買以下, 兩個世界, 不過如果成日睇新聞台, 財經台, 賽馬台, 長期打機, 就唔建議買OLED電視

LG 55" OLED TV C1 OLED55C1PCB 水機
$11680
1. 100hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限, 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1*4, 支援4K120, VRR, ALLM
7. α9 GEN4 影像處理器
8. 光度600nits
9. 2.2聲道喇叭, 共40W輸出

SOUNDBAR:
SAMSUNG HW-Q700A
巴打買左咩靚機?
$3-4000
SAMSUNG HW-Q700A (有SUBWOOFER)
LG SN7CY (一條過)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞