買電視機 / 換電視機 集中討論區 (62)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
揀Filmmaker mode/真實影院mode
搵唔到圖,睇住Sony呢個參考先
https://www.sony.com.hk/zh/electronics/support/televisions-projectors-oled-tvs-android-/articles/00008601
4K電視尺寸 觀賞距離範圍
(約略)
43 inch 90 cm / 2.95 feet
49 inch 1 meter / 3.28 feet
55 inch 1 meter / 3.28 feet
65 inch 1.2 meters / 3.94 feet
75 inch 1.4 meters / 4.60 feet
85 inch 1.6 meters / 5.25 feet

同埋問多句唔打機剩係睇戲同YouTube係咪50Hz都夠
Sony果個太近了, 用佢果個人人都買85”

你睇戲同youtube唔介意最高只有60fps就沒有問題

100hz電視睇戲睇片係可以開插畫功能將畫面倍速至120fps, 增加順滑感,效果就同電話行120hz差不多
我電話都用1 III睇慣咗120Hz
咁都係買返120Hz,size我睇下實物拉尺度下先買唔該晒ching
呢個我知,集運都同我講左紙箱底部濕,
其他地方冇事,我睇晒啲相,話可以幫我退走

我睇過開箱片,底部係發泡膠黎,應該冇問題

如果退走,又等賣家再寄,又要等多唔知幾多日

希望我今晚開箱安全啦
大陸好似50同55既x85j,同價
冇咩著數

我就係想要50寸細size先買水x85j,

如果真心要買55寸,我會買55x90j,差幾百
如果上牆用活動架(鑽石聽)

55" LG C1 好d 定Sony A80J 好d

水貨原來平咁撚多,你地買水定行
請留意Sony水貨有字幕問題,功能缺失問題

接受到先好考慮
Samsung HW-Q600A/Q700A
今日盛澤出左黎裝X90J
好快手好感動
我送貨前先問佢係咪有連登巴打價佢都做畀我
跟機遙控除左大陸水貨遙控之外佢地重跟多個副廠既
有冇師兄可以影一影行貨Sony 既遙控係咩樣
睇下搵唔搵到
master series想參觀
Step巴, 我想問下我由14年前 Panasonic plasma轉左Sony X90J (行), 我同老婆都覺得好似太光咁, 個畫面好似有層白色膜咁....... 係咪因為唔慣定點 而家有時睇睇下對眼覺得好攰, 已經光度校低過default好多, 但都仲係覺得太光, 唔知你明唔明我講咩
1. 因為Plasma太暗
2. 你試下用自訂模式,係降疲勞既
3. Plasma轉機應該買OLED
4. 你用左自訂模式後再按需要調低光度
5. 你需要時間習慣
巴打有大賓周,想觀賞一下
OLED out筆
咁唯有嘗試習慣佢
變態佬
白膜就係非oled既現實,如果係netflix,熄左個字幕佢,表現會唔同
十幾年前用皮幾野買plasma老婆小到塔皮好彩用左十幾年佢先無出聲,今次換電視佢已經講明唔好買咁貴
你睇咩覺得有白膜,係咪d黑暗場境
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞