買電視機 / 換電視機 集中討論區 (62)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
1. 冇識人, 優惠純粹SOGO提供, 巴打提供消息
2. 可能48" OLED唔多人買, 亦有可能LG今年沒有出新48" OLED PANEL
3. 想要48" OLED + HDMI 2.1, 可以考慮LG 48C1, P記48JZ1000H
SONY 48" OLED應該要下年先出新
拉埋窗簾仲正
step巴chi jor sin
PS5建議行4K60算啦, 高畫質
我由49換左55都發覺睇電視矇左好多(未習慣)
擒晚sony 電視有更新,但唔知更新啲乜
AVlife
我怕TU8000買到2手貨

巴打邊度買?
想問吓48吋電視 要有airplay2 mirror cast 唔使要100hz
而家最平嘅係咪oled panel? 有冇啲咩推介
1. 50"得唔得?
2. BUDGET?
3. 一定要OLED?
50 可以
budget大約5000左右
屋企人要睇所以panel冇咩所謂 揀最平嘅panel就得
1. 聽講經HDMI輸入既畫面, 電視既影像處理器會唔做UPSCALE
2. 巴打自己試下對比下
有以下, 不過唔知有沒有mirror cast, 呢個現在好少人提

Samsung 50AU7700 行貨
$5380
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 光度 280 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY

https://www.samsung.com/us/support/answer/ANS00062585/
好似見過d youtube比較片
行4k120會無左好多details
YES, 因為PS5唔夠力, 要減少渲染物件, 陰影, 材質
ENJOY~
想請教下應該點搞
每次到Terms & Conditions 就話連唔到Server
跟教學轉區又見唔到local set喱個options

利申:自己淘寶落嚟 Samsung Q7AT
轉左區未?
我有個fd喺三叔香港做,好似話係倉底貨,不過有保養,我諗應該okay 嘅
咁應該ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞