買電視機 / 換電視機 集中討論區 (62)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
試mon 應該用邊條youtube link
55x85J
應該係塵,安排換機就可以
Panasonic TH-58JX700H
$6380
1. 50hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision
3. 5年保養
4. HDMI 2.0*3 支援4K60, ALLM
5. HCX 影像處理器
6. 只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR
7. ANDROID TV 系統, 多APP
8. USB HDD 錄影
9. Hexa Chroma Drive Pro技術,以3+3原色令真實色彩再生

Samsung 55Q70A 水機
$7XXX
1. 100HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. Dual LED背光, 增加對比
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.1*1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*3
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度550nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
全對,whatsapp問佢老闆嘛,巴打價同街客價唔同
教我我又想搵
https://www.youtube.com/watch?v=TZKeKpp_GXQ
X90H VRR得60hz仲要無左local dimming
好彩個時無買, 結果而家pc用quick vsync一樣
X90J VRR都有可能係咁樣
可能會冇,機款唔同選項有分別
仆街啦,淘寶買左部50x85j,

點知個賣家寄左部55寸比我,啱啱屋企人代收貨,今晚先開箱

我係床尾掛牆用,部電視闊過張床
好似大得濟囉,屌

我張床,長190cm,我坐起床頭睇,

我個頭距離電視,應該得150cm左右,會唔會太近

宜家用緊50寸,啱啱好
Soundbar用緊q700a
藍光機應該插soundbar定電視?
p記 OLED 畫質要點設定好?
都可以啦,反而我見你個盒溶溶爛爛咁仲擔心
如果電視有eARC, 可以插電視

其實兩個方法都可以
我用緊x85j
但係我soundbar已經插左hdmi 3 (eArc)
藍光機係咪只可以插落soundbar
唔係,藍光機你插HDMI 1,2,4都可以
Thanks
百老匯啲距離同size建議堅唔堅?跟住佢揀size會唔會伏
圖都冇,比唔到意見
買50寸畀咗部55寸咁抵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞