Xbox Series X/S 討論區 - CancelGamePass(17)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
dirt5真係唔太得
rally2.0專門玩拉力都幾好玩
但5有種race sim同arcade兩頭唔到岸嘅感覺
而且有陣時啲畫面差到你話係ps3 game我都信
香港最易買咪龜牌
請問如果我現有金會員 upgrade上Series S有冇得保留會籍
後悔無買x
好多game 畫質都唔夠好
好多都係900p 左右
本身第一水買果陣以為係未優化好先900p
但最近新出既game都係咁上下應該真係硬件唔夠勁
只要你對遊戲有些少要求,其實唔洗諗一定攻頂
唔好俾機會自己後悔
更何況2部機價錢唔係差好多
就算冇貨都唔好屈就買低一級,一比較落去實後悔
s機係比d打fifa 2k再拎黎netflex, utube既人買
我想買X㗎,買唔到呀
放左去再入X
s會去到900咁差咩
我見多數做唔到2k嘅game應該都至少有1080喎
最近有玩既比如人中之龍7 有得選(900p/60fps or 1440p/30fps),兩個mode 一個蒙一個lag
緋紅結繫900up dynamic resolution/60fps 無得選高清
除咗解像度有分別畫質都有犧牲,比如call of duty cold war,series x 有光追但series s 無
後悔無買series x
咪玩住再訂x
咁又唔使
轉機member唔會變 (正常計)
點會變
佢係跟 Account
唔會咁垃圾跟機
樓主突然出現
人中之龍7有時係幾低吓
但緋紅結繫呢隻我睇過人地啲對比片都係穩定1440p 60fps喎
而且呢隻Game本身需求就唔高應該唔至於跌到900掛

另外光追呢樣就是但啦
對部機負擔太大暫時都係噱頭居多
依家下下一開就要變1080p甚至跌到得30fps
比我寧願穩穩陣陣行60算
我用xbox one x緋紅 4k玩到頭暈,我諗得30左右fps
等xsx先玩返女主線
心思思想買X
而家仲係無現貨要訂?平均等幾耐?
咁誇張,我用ps4玩人龍7都唔會lag 喎
利申x 開心使用中
重度玩家應該後悔
輕鬆玩家簡直係恩物 , 二千寧蚊落樓 唔洗煩買唔到機 連埋GAME PASS GAME都唔洗買 好正

利申買左S , 仲打緊人中7 一個星期打唔到三粒鐘機 黎緊仲話有GTA , 邊有時間
不過如果唔洗諗錢既話, 電子野我一律建議攻頂

所以都係自己睇自己
咁咪開心
XSS 最大問題係儲存空間, 個系統都食左 4 分 1 空間,之後如果有系統更新只會愈來愈大食,真係裝得幾隻 Game.
係 自己玩得開心就夠
因為我上一部已經係舊版PS4

等到p5出pro / slim 先考慮再買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞