住喺香港嘅鬼佬其實成日笑9香港人

430 回覆
1030 Like 52 Dislike
鬼佬思維係理解唔到香港既情況
2018年搵工 鬼佬上司直接in我 唔記得點講起香港既情況 我話我地唔滿意政府所以仲尋求緊好多方法去突破搵出路
佢話咁點解你唔加入政府 係我地美國果面如果你唔滿意政府或者任何一樣野就應該加入去改變
解釋左好耐香港政府既局限同疆化制度 加入政府唔會改變到情況 佢最後都係一面「你咁奇怪既」既樣完左個topic

其實話支那人唔肯接納香港文化 我覺得呢班鬼佬都係咁 只不過一個將中國果套硬搬落黎 另一個就將美國果套硬搬過黎 但美國聽落高級啲 大家都排斥支那唔排斥美國美國佬真係好撚自大

有啲又好似好正路喎?
香港理工大學前機械工程學系工程師、人稱「港版伽利略」的盧覺強教授以「米」字形方法用膠紙貼玻璃窗。

盧覺強指出,將窗戶貼上「米」字形膠紙,減低玻璃被強風吹裂的機會,即使破裂也不會碎滿一地。此舉可改變干擾玻璃的自然頻率,即使大風致玻璃震盪,出現共鳴效應的機會亦減低。「米」字形的好處是節省膠紙用量,同時令窗口較為透光,適合一般家庭使用。

原來盧覺強都係鳩,咁你應該屎都不如
成日有班友見到有人柒咗就話香港人點點點唔知佢哋邊度人咁撚巴閉可以屌晒全香港
其實香港人可唔可以硬淨啲
比返小小面自己
做乜要比鬼佬騎住?

比人搶飯碗仲話鬼佬咁做啱架
怪自己弱
咁撚垃圾都覺得啱既話
你老母應該生錯你

叫佢地咁撚威就死返去自己國家
梗係唔係啦,越高學歷高等嗰啲鬼先睇唔起中藥中醫,淨係笑我哋煲埋嗰啲昆蟲奇怪嘢,又話我哋飲熱野暖水係迷信,佢哋先唔會信呢啲
一樣米養百樣人啦
正如連登仔都唔代表全香港人
香港人不嬲低賤見鬼就含,俾我係鬼佬都睇唔起local啦
真,仲有班定居係到好撚耐都夠擔死仲叫自己expat唔係immigrant
試吓喺佢哋國家唔識講佢哋語言,即刻叫你”Go back to wherever the fxxk you came from chinaman”
Agger 冇話高低等之分
Fb移民谷大把人share過話鬼佬理解唔到佢地點解要煲水飲
Youtube都有好多香港人拍過類似題材
解釋埋比佢地知條水喉係好污糟佢地都係唔信
有時鬼佬仲stubborn 過亞洲人
支持ching
有人叫你為中國而proud
但係千其唔好睇低自己嘅種族
*冇人
冇用㗎,佢哋唔會信唔係西方嘅科學家或者專家,佢哋口中嗰個信科學係講緊西方認可左嘅野,所以你哋啲咩港大黃皮膚嗰啲教授出嚟講嘢對班鬼來講係冇說服力
裡面成幾萬個expat, 總有啲係正常嘅,不過讚你風景靚又唔代表佢了解本地文化或者尊重你嘅想法,好多話題上總之同佢認知嘅唔一致就會笑鳩你香港人戇鳩奇怪
洋垃圾咪呢類人囉
認真 水管多雜質用濾水器重要d
咁佢地就咁飲水喉水都咁健康
又真係無需要煲水

不過佢地會用香賓杯黎飲水喉水
我就真心覺得有d 7
下次見到cap圖放上黎
呢到仲成日有班友係到祟洋
根本expat呢個term就自動幫自己嘅群體搬咗一級,一開口講「local」野個背後含意一定係cheap d低賤啲。你哋有冇聽過佢哋叫九龍做Dark Side?

願聞其詳
不過佢塊玻璃得一尺,但張膠紙成兩寸厚
仲要佢隻膠紙唔係平時見到個d皺紋膠紙….
但係我真心覺得鬼佬好啵,基本上我覺得好多野都係鬼佬發明。華人真係特別廢

youtuber睇鬼佬嘢又多嘢睇D
電影鬼佬拍得真心好
感覺上華人特別on99冇自己思想
呢點鬼佬好過華人好多
鬼都係多數活響自己世界同圈子燒唔撚到佢咪話好囉。其實某程度都係港豬黎
以前遊行都見過唔少鬼佬一齊行叫口號
一種米養百樣人啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞