住喺香港嘅鬼佬其實成日笑9香港人

430 回覆
1030 Like 52 Dislike
師兄 鬼佬屌特別大???
爭住幫人含
返外國鄉下肯撚定人工一半都冇
問下局長
之後班連登仔就會話「人哋鬼佬幾自由呀」
其實根本成個連登都係崇洋媚外
人哋鬼佬歧視你ching Ching ,你就話體諒人哋因為中國人成日都係咁,掛住本BNO就冇事用下個閪腦啦
佢哋唔會走去怪個鬼佬
唔怪之得俾人話東亞病夫啦
Carousell 嗰啲post仲好笑,話咩鬼佬唔會壓價好好人
你試吓喺外國上Poshmark 囉
Diu….
我都貼左
左一句白人右一句鬼佬

咪又係歧視笑9人

仲有印度南亞expat級數應該點計
楊狗:學校自行決定
應唔應該獅鳥
應唔應該獅鳥
題外話其實係無外國人話過我地東亞病夫

東亞病夫呢個term其實都係中國人拍戲諗出黎煽動愛國情緒

就同華人與狗既以訛傳訛一樣
好撚多呢啲人,明明自己都有份黃前黃後,而家共產黨發惡啦,就上網屌黃屍累到自己
今時今日個武肺愈嚟愈廢姐,你唔係唔記得武肺初期全球幾多人死呀睇下支那同印度英美死幾多人
仲有啲後遺症問題

但依加就實真係廢到變流感戴嚟托柒
下…
咁清 你識個d鬼比較低等 無乜見識喎…
咁又唔係
認真係外國 無咩人睇低我 都無預過歧視喎
台灣好多呢啲英語教室
嗰邊大把市場,只要鬼佬肯嚟做就OK
第二個人講事實,香港太多人鳩做冇常理可言。
黐膠紙好似宗教儀式咁,加左以為會加強防禦
鬼佬係指外國人
White trash 先係

佢地都叫Asian指亞洲人
但叫 Ching Chong 就歧視

唔講以為你係鬼佬 但可惜你打中文
繼續幫鬼佬含撚啦
呢個真 係外國公司做嘢 十個有十個外國人唔識講廣東話 真係得香港先咁包容啲外國人
上面果個李斯懷 大家禁追故模式睇下佢d留言笑到仆街 原來真係有人崇洋崇得咁緊要
第一,專家講過膠紙貼玻璃係有效。香港理工大學前機械工程學系工程師、人稱「港版伽利略」的盧覺強教授以「米」字形方法用膠紙貼玻璃窗。
盧覺強指出,將窗戶貼上「米」字形膠紙,減低玻璃被強風吹裂的機會,即使破裂也不會碎滿一地。此舉可改變干擾玻璃的自然頻率,即使大風致玻璃震盪,出現共鳴效應的機會亦減低。「米」字形的好處是節省膠紙用量,同時令窗口較為透光,適合一般家庭使用。
人哋專家都講到咁,班白皮豬仲話我哋1950s成個嗰啲喺SAVEHK嗰啲戇鳩仔咁
第二,覆佢嗰條白皮豬仲好笑,icon show自己打咗疫苗仲要話香港人冇scientific thinking ,點解你咁有趣覺得戴口罩就係冇scientific thinking, 打疫苗就有呀咁撚把炮咪疫苗都唔好打口罩唔好帶囉呢啲人好明顯就睇低香港人啦
唔使同佢坳啦師兄,條友應該成日推自己條女俾鬼佬屌
Second language learner先會更熟悉點去學
佢應該成日推自己條女出去比鬼佬屌,自己就cuck
香港理工大學前機械工程學系工程師、人稱「港版伽利略」的盧覺強教授以「米」字形方法用膠紙貼玻璃窗。

盧覺強指出,將窗戶貼上「米」字形膠紙,減低玻璃被強風吹裂的機會,即使破裂也不會碎滿一地。此舉可改變干擾玻璃的自然頻率,即使大風致玻璃震盪,出現共鳴效應的機會亦減低。「米」字形的好處是節省膠紙用量,同時令窗口較為透光,適合一般家庭使用。

幾時鬼佬含撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞