住喺香港嘅鬼佬其實成日笑9香港人

430 回覆
1030 Like 52 Dislike
之前去小店整手機果陣
排我前面個鬼仔R折頭叫整手機條友收順d
下次當面笑翻佢地當無數
搵錢地方賺錢返自己國家
搞到佢咪屌 / 無錢搵咪走 / 有著數咪拎
人地又唔係香港人 香港又唔係佢屋企
expat 唔係印度人上?
之前個印度上司有時都見佢留言
响twitter平時冇乜多出聲,早排一有新聞提到有香港人唔肯打針政府要谷針,即刻成班湧出黎埋怨。
唔知係乜人一直反對戴口罩,跟住又忽然'關心香港'呢?
不嬲係鬼佬眼中既香港人

就等於我地香港人睇非洲人咁, 只係一個JOKE
去到非洲睇下
應該連黑人都唔會睇得起亞洲人
淨係知亞洲人有錢

爭返口氣 叫鬼佬收收皮
收皮啦 垃圾
你可以認為高等過你自己

但關其他人咩事
唔等於高等過其他香港人
係外國 鬼佬一定唔會體諒亞洲人既英文
邊撚個話,你咁諗咋話
我就梗係唔係咁諗啦,我意思係香港人普遍崇洋,覺得鬼佬屙篤屎都香啲,鬼做錯野我哋就會好L包容,幫佢搵埋藉口,咩廣東話難學啊,咩人哋專業人士未必有興趣了解呢一類廢話😂
係呀係呢兩個group都唔少呢啲post,話普遍香港人自私唔肯打針累佢哋冇得搭飛機去旅行返嚟要隔離
你係先好講喎,唔好到時9縮
連登仔
唔係香港人自律,佢地可能中左招啦!
係政府Zero covid policy令佢地要隔離,同打針有乜關係?
無計
鬼叫佢地識流利英語
連登仔: 份工緊要定條命緊要
你咪入group睇吓囉,又唔使錢嘅,之前佢地喺疫情最嚴重嗰時話香港人戴口罩”stupid culture”
以前小學一星期得一堂NET教嘅英文
佢教嘅唔會係考試用到但令我中意英文
仲有生活用語都有幫到好多
起碼口試會流利啲同埋夠膽講
初中比鬼佬教passive voice
教左兩堂都唔知做乜
真 點都唔夠連登仔嚟
因為佢哋覺得打哂針就可以開返關就可以唔使戴口罩,之前就鬧大部份香港人,而家就集中鬧60歲以上唔打針。所以好多嘢唔係非黑即白,鬼佬鬧777唔代表佢地係黃,鬧廢老唔代表佢哋明白你
認真答,所以其他後生expat group 會笑鳩翻呢兩個group on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞