住喺香港嘅鬼佬其實成日笑9香港人

430 回覆
1030 Like 52 Dislike
係,識幾個朋友係日本幼稚園教英文
全部只要係白人,唔理咩國藉照請
有次請左個拉丁裔美國仔 人地當然係native仲有教師cert
有個日本婆全年不斷投訴佢 話查到佢個姓唔係白人姓 要學校炒左佢
學校當然冇理佢
最後拉丁仔辭職 寫左封信屌柒日本婆
學日本就啱
要考日文試
日本人識唔識架,拉丁裔即係南歐人(西班牙、葡萄牙、意大利)係南美洲既後裔,都係歐洲白人種😂
所以我覺得唔洗非黑即白踩到net完全冇用
可以2種老師一齊教
一種教文法 操卷 一種happy English
始終太集中文法 填鴨式死背爛背會好悶 令人失去學習興趣
你冇興趣學 點操都唔會好,尤其係對小朋友
佢令到你真心鐘意學英文,想再識多d 已經成功左一半
其實咩語言都係咁
我冇話自己係香港
你去過外國同鬼佬生活過先出聲la on7
佢地冇咩國際觀,真係唔識架
屌閪
玻璃post
東亞病夫嗰名唔係咁樣嚟
東亞病夫係講緊清政府唔係講緊中國人
小學雞讀多幾年書先好唔好
又唔係話玻璃嘅,因為好多人都唔知所以分享討論下,要玻璃嘅就行動聲討啦,我覺得有冇需要咁做
香港都有呢啲怪獸家長
見到個老師唔係金髮白人就投訴人哋唔純正
寧願個仔跟個唔識教嘅白人學英文都唔想個仔俾個native齊cert有色人種教
搞到有啲學校驚咗班怪獸出ad寫明白人優先
而家
見過鬼佬簡女未
好記得以前有個鬼頭上司係取賓賓的
我地審美觀同佢地好唔同
根本香港既學校就係on9
有d鬼妹frd high school grad左就去教英文 個entrance level set得低到
唔係happy english唔得
係要諗下人地請個Cantonese老師都要求你對Cantonese文法有研究有要求呀
而家香港d學校係見白人就請 唔係崇洋係乜
之前中學d net white trash咁款 唔知佢地做左d乜 又懶 又hea
鬼佬不知幾尊重香港人
佢地只係笑9其他亞裔垃圾
去過外國就知香港人地位好高
都cls
好想知呢班家長係咪教育程度低,定係中產識少少以為自己好撚醒個班
都2021年仲咁諗
不如留係屋企同姐姐講英文算
出面補習play group個班都算
但中小學net好似係政府請?咁都唔check下班人 真係離譜喎 比咁高人工
如果計肯科水俾個仔學外語嗰班可能後者多啲
個問題係呢班家長本身個mindset覺得歐美=白人國家
覺得白人講英文德文法文先至係純正 其他嘅全部都係新移民譚仔音
你俾個鄉下騎開牛嘅金髮藍眼白人同英國出世英國大牛津口音黑人佢揀 佢都係會睇樣揀個白人嚟教佢個仔
佢哋都覺得亞洲人中意埋啲白化病殭屍厭食症未發育女同啲乸型化妝瘦柴男奇怪
你就唔識,有啲直情一定要西北歐白人,有啲較深色嘅南歐白人(曬太陽tanned)嗰啲佢哋都唔計
政府班柒頭 校長自己都種族歧視 唔怪得一般人都咁諗
https://gongjyuhok.hk/articles/3801
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞