住喺香港嘅鬼佬其實成日笑9香港人

430 回覆
1030 Like 52 Dislike
係 當韓仔係外國屌kpop鬼妹屌到腳軟時
兒登仔被白鬼係自己屋企夫目前犯仲要幫手拍片
你個名
Le Mythe de Sisyphe
問題係你大部分人根本唔洗去到呢個lv
依家唔批評得?否則就係排外義和團?
自己racist自己先係最可悲
身為香港人既寫照
超 你自己領個grade黎打飛機姐
而事實上跟本鬼佬唔會笑你好定差
佢地啲Grammar一樣是撚但
我AL UE得C IELTS 6.0
so what?
我講到溝通到 係90%鬼佬員工既公司無問題咪得
個grade靚啲咁又點?
我中學嗰個好少少教ielts堅勁 但啲學生dse2撚晒 無報ielts嗰班飛晒落asso
終於有人講呢樣野
唔明點解啲人覺得西餐高級啲、西片好睇啲、西人nice d、西人靚仔啲、英文歌好聽啲...
宜家香港嘅野好失禮咩
證明到中年變藍屍係不分種族
咁鬼佬真係靚仔啲唔得咩?
鬼婆就話小朋友勁靚但過左三十就係咁先
DB mums

老老竇竇 其實好多鬼都係on99
因為你既目標只係 溝通到
我既要求係 掌握(full mastery) 以至於 我可以 persuade and convince
舉個例,我可以用黎溝到 鬼妹

佢地唔會笑你
但都唔會認真聽你講嘢
因為聽你講嘢可能好辛苦(你個發音規律同佢地聽開個個好唔同)
佢地會禮貌性地 重覆你講既 句子最後部份,你就當聽咗
攞到working visa 個班的確字面上叻過平均美國人 working visa 唔易拎
其實中餐都有好多好高級 係咪你未食過咋
西片好睇啲? 關高級咩事啫 睇戲梗係講個人口味
香港拍來拍去都係嗰浸除 又成日低成本製作 睇撚到厭
如果你要支持香港製作 貼錢買難受我信冇人會阻止嘅
英文歌同審美觀又係同樣嘅道理
人哋鍾意聽英文歌 你又要問人做乜唔聽中文歌
十足啲小粉紅 唔支持國家就係玉華
根本就玻璃心 cls
你好笑在就以為自己個grade靚啲就有說服力啲溝到鬼妹
得啦你點話點講啦

流利廣東話都唔代表你講野有point啲啦 無野呀嘛?
呢個post 唔知以為去咗d 大陸網 又仇外又叫人躝返去香港唔歡迎佢地
好既語言能力係 溝通既 基礎
呢個都無 就唔使講咩 abstract thinking/persuasion個啲

你好笑就在於連summarise人地個point都做唔到
只係set到稻草人
仲想有rational discourse

太弱既人一般連自己邊度廢都唔知
你自己咪係度set稻草人同人身攻擊囉
你頻乜野我IELTS 6.0就同鬼佬講野無說服力 人地會聽唔明?
我N年前考既IELTS其實為左張紙仔我跟本連溫書做past paper都無做過

孔乙己咪你而家做緊既野囉
我又唔係要summarise你講既廢話
剩係覺得你吹墟自己好撚on9
繼續打飛機啦
用英文打出黎啦 你呢種含到雪雪聲嘅思維唔配用廣東話表達
2019大把覺得阻路 阻住佢揾食啦
得罪講句 所有歧視問題都源於物理層面 如果香港人個個身高1.8以上 條撚又大又粗 唔怕事又敢據理力爭 咩人種都尊重你啦 班white trash夠唔夠膽喺班黑鬼面前笑佢地nigger 一槍轟埋去啦 班blm白左依家個個跪舔黑鬼啦 因為夠惡嘛
i fucking dont like chinese ah
then go commit suicide, maybe you can go lucky and reborn as white trash which you desire desperately
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞