住喺香港嘅鬼佬其實成日笑9香港人

430 回覆
1030 Like 52 Dislike
Facebook上面其實有好多大expat group,充滿着喺香港做嘢嘅外國人,成日將香港啲小人小事攞出來恥笑,”these locals” 前 ”these locals” 後。

最火起嘅係佢哋2019年覺得777冇乜嘢,到而家777堅持21日回港隔離,佢哋先燥到pk話佢on9,我心諗你今日先知?

仲有上年香港人開始武肺嗰時識戴口罩,佢哋又攞嚟笑話我哋on9細膽驚恐症

https://www.facebook.com/groups/164926140213599

https://www.facebook.com/groups/2376307381/
呢班撚人應該一早驅逐出境啦、人工高,生產力低
笑你咪笑你
人地搵夠錢溝埋件靚港女返家鄉都仲得
你呢
外國人冇藍絲同藍絲朋友咩
外國人唔識玩古惑野咩
外國人唔洗食飯咩(好似食麵包多啲)
仲有班「英文老師」住係到
師兄比鬼佬屌過屎眼?
我地都成日these gwai lo 呢個鬼佬 死鬼佬啦 打和!
個post好似爭咁啲野
又唔使排外,講事實姐,不過香港地鬼佬屙篤屎都覺得香啲
應該係垃圾港豬成日幫鬼佬含撚
我覺得純粹佢哋無經歷過沙士 唔知咩料啫
Hk moms向香港expat group出左名臭閪架啵
HK Mons 同埋 Expat Hong Kong 基本上全部都係 Karens 嚟
HK Moms*
其實仲有個chaotic hk group日日班expats係咁笑鳩啲藍絲
冇經歷過唔緊要,但佢哋用高人一等嘅角度笑我哋迷信落後,總之西方未行呢套佢哋都覺得係低等無用嘅方法,你以為佢哋會虛心學習咩😂
如果要咁計嘅話,鬼佬笑香港人應該比香港人笑香港人少好多
人地冇笑錯喎
香港嗰啲與世隔絕咁既防疫政策根本過曬龍 做多咗
唔洗鬼佬 有腦既香港人都笑9你啲東亞病夫
淨係識防疫識怕死 大把人防疫防到失埋業 仲淨係識諗買咩款口罩
Chaotic HK expats 清泉page
宜家人地好多都係唔戴口罩個啵,中過兩次武肺個肺有損傷好返一樣話冇事唔撚驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞