住喺香港嘅鬼佬其實成日笑9香港人

430 回覆
1030 Like 52 Dislike
因為好耐以前九龍同新界未發展嗰時夜晚啲燈火冇講到佢咁明亮,港島區當然就係住住啲有錢人尤其外國人,佢哋係嗰時開始叫九龍做Dark Side,言下之意即係覺得九龍係低等污糟嘅地方,佢哋唔會去。今時今日你問吓住喺香港鬼佬佢都會知道呢個term同時保留著相同嘅態度,平時冇乜嘢佢哋都唔會過九龍,你叫佢由金鐘搭去尖沙咀佢地會覺得攞咗佢條命咁
想知佢地點睇新界
其實佢哋自己都知
有部份chaotic HK expats 嘅人都成日笑佢地d bankers wankers以為自己高人一等
有色人種係香港就係immigrant 唔係expats 點點點

btw 留名 等睇哩個post 上chaotic
新界?對佢哋來講太遙遠,之前同幾個鬼佬同事去荃灣,佢哋問喺邊?使唔使攞Passport?係咪返咗大陸
唔洗見到佢地班撚樣
我講緊商場強化玻璃,米字型膠紙係咪適合一般商場使用
最好推埋上報
好,就從嚴懲崇洋港女同搶9曬鬼佬啲女開好
呢個算係一少步掛
記得推比大公文匯果啲
想睇佢哋「製造輿論」
推比啲支那報咪盞大家miss左個point,鬧鬼老嘢唔等如支持支那,兩回事嚟嘅
推到比邊個就唔到我地決定
佢明顯想spin埋一齊嘛唔洗對佢咁認真
我仲記得當年2019喺機場和平示威,有個鬼佬指住啲示威者話”HK is part of China! Go home!”,diu其實佢咁燥係因為有人阻住佢搭飛機去玩吖嘛
你屋企貼係OK ge
好少屋企用Laminated glass 黎做窗
通常都係用Tempered Glass黎做,呢一款係真係會碎到一地係
laminated 就算爆左都係好細粒咁碎,所以貼膠紙真係冇乜用,同埋如果吹得爆laminated 既應該貼乜都冇用
仲有好多㗎,成日有啲工人姐姐post d 「慘況」上去,話我啲本地僱主點樣刻薄佢哋,啲鬼佬鬼婆左膠見到好L憐憫,話啲香港人好多都無良刻薄,”these locals xxx….” 雖然香港人事實普遍係對工人姐姐有歧視,但又未至於個個都係刻薄,啲鬼覺得佢哋自己係救世主咁個個都對工人好好
HK Moms 出咗名係藍㗎
成個post d人都唔知乜撚野事
我想話發明YouTube嗰兩個老細其中一個係華裔😂
我又唔覺鬼佬野特別多嘢睇,可能你淨係search英文嘢,電影呢啲就見仁見智,鬼佬野多數觀感刺激,東方嘢多到情感細膩。華人唔係冇自己思想,而係比集體思想蓋過,怕麻煩到人,怕冇面,怕俾人標籤,怕成為焦點,呢個就真嘅
睇住啲低級人仲笑啲高級人種真係好笑
咁佢哋係白人事實上係高人一等
事實還事實搞清楚
但係人種低級過人
你都on撚9
你有冇見過有高級人種會尊重低級文化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞