住喺香港嘅鬼佬其實成日笑9香港人

430 回覆
1030 Like 52 Dislike
朋友話有日本家長走去問校長
個老師(美國白人,黑髮啡眼)點解頭髮唔金 眼唔藍 係咪真係美國人黎
好多呢d奇怪野 真係作故仔都作唔出
雖然有時唔怪得佢地單一民族係會咁諗野
但擺係香港呢個自稱國際城市仲咁諗就好怪
你都識講係自稱國際城市
一般人平時接觸到嘅嘅「外國人」俾盡咪南亞仔同白人NET或者白人膠層
睇開啲媒體又成日強化個stereotype(有冇喺本土電視劇見過white trash?何國榮嗰啲成日都係做高層)
好易有 金髮白人>>>>>拉丁白人>>歐亞mix>>亞裔>>>>南亞/中東/黑人嗰種諗法
上年佢地唔帶罩係on9
但今年有針個毒又越黎越廢既時候仲響人地地方鬧唔帶口罩
你驚既咪帶眼見室內同搭車都有部分人帶
以前日本老細,有個新同時係加拿大香港人移民嘅第二代,佢自我介紹果時話自己係加拿大人。佢拿行開之後老細轉個頭笑話明明佢點睇都係亞洲人,點會係加拿大人

佢地真係好低能㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞