住喺香港嘅鬼佬其實成日笑9香港人

430 回覆
1030 Like 52 Dislike
全世界都一鳩樣啦
sick man of asia其實個sick man係指清朝弱勢。本身都有個sick man of Europe。不過變成指中國人身體弱???

華人與狗其實係好複雜。前期係有禁止華人進入,因為當時華人去到公園有大量不文明行為,例如採花帶回屋企,破壞花園設施,周圍吐痰...最重要係當時入去公園要買票但係好多華人手上的都是假票或者塗改日期的過期票...

(幻想下迪士尼樂園收到大量假票入場,成班野蠻人唔排隊,周圍大小便,塗鴉,打工作人員就自然明白,百幾年大陸人都係0進步過)。

所以上海外灘公園剛成立時係禁止左不過當時高等華人係可以入去。

再之後經過高等華人爭取,外國人亦同意咁樣是不公平,就取消了。

究竟是鄙視定歧視就你自己諗。
呢個又屌錯
事實痴左都係無用

要勁到山竹咁既風先吹爆到幾塊上面office既玻璃
呢個鬼又真係無屌錯喎
中環堆甲級寫字樓玻璃一早設計晒可以擋強風
係上次山竹咁勁先吹爆上面幾塊
ifc呢啲佢痴黎根本完全無意思
純粹做樣俾班廢老睇
我懷疑鬼佬蘿莉控都係咁養成
鬼妹細個/後生時係得,但超快殘

但亞洲女性30都未明顯差
倫敦咪一樣大把劏房
東京直頭要訓膠囊倉
個啲又唔見佢地講
講就咁講
但啲高官明星有錢人全部拎晒外國籍
好難唔令低下層對外國人有幻想
呢個咪就係佢地有能力笑人既原因之一
佢地返咪返,驚西咩

但亞洲去外國做野既人,一係返本國就係做奴工,一係就要受国安法保護
講到底如果香港有民主自由,根本可以大大聲笑返鬼佬,不過中共唔想之嘛
日本最誇張,係白人就一定得
打工咋,人地返自己地方喇
對佢地黎講廣東話未必咁容易上手,可以體諒佢地點解唔識講
英文底子唔好的確係香港老師教好foundation理解學生通常邊度會有困難
搵鬼佬教係學accent同書本唔會學到嘅日常交流英文
private group又冇圖
死鬼佬係咁架啦
係你班垃圾港燦先鍾意幫鬼人打飛機
師兄咪玩啦,D鬼食親D女都唔會係華人覺得靚果D黎,多數都係越南土著咁既樣 東方味極重 細眼 偏鼻 棕色皮膚咁,其實佢地係天生清道夫黎 咁你都睇唔開 你自己可以食埋人地果份
通常都係white trash黎,有D料到 唔會咁講。
一啲啲,我做過外資企業,有部份外國人好好,有部份成日覺得自己高人一等。

個大老闆係美國人,只顧搵錢,立場偏藍。
工時全世界最長 樓全世界最難負擔 勞工同退休福利同第三世界無分別再望下d公屋 起到咁根本狗籠黎
asian奴性重又祟洋,依種sterotype一直都比鬼佬笑架啦
2021都就完啦,人地back to normal啦
仲on99笑人帶唔帶口罩
係呀香港人帶口罩0確診最撚叻
咁點?咪繼續收緊話要同支那通關
通常都係鄉下冇得撈去越南日本背包遊尋找自我嗰堆on9仔先會教英文然後俾當地人神化得好緊要就以為自己真係掂唔緊要 呢堆on9返到屋企都係俾返自己人笑lol
會唔會你倒轉左諗 嚟得有少部分係專業人士 唔係嚟得等於專業人士
人地班鬼佬黎香港淨係為賺錢 可能間公司派佢黎做幾年就返祖家
理得你政治做咩鬼
佢生活衣食住行都唔洗同本地人接觸咁制
緊係these locals these locals啦
好多左膠
呢個現象唔多唔少左膠有份搞出黎
本地人一講呢堆expat 佢地實講你地班人唔包容/歧視外國人乜乜柒柒
又話佢地咁遠走過黎做野都辛苦

當expat係度笑鳩本地人果陣佢地又當睇唔到乜都唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞