住喺香港嘅鬼佬其實成日笑9香港人

430 回覆
1030 Like 52 Dislike
係得你呢類人先至左一句人種右一句一種,做一個垃圾係唔需要睇膚色
其實冇咩嘢姐
俾著香港人移民外國啲group
咪又係會criticise當地人一啲唔同嘅習慣同諗法
呢個係人性
原來鬼佬係歧視人
印度南亞expat no one cares
低賤人種就係低賤人種
人地高級美國佬自大唔起
你都戇鳩鳩
因為佢地係高級人種
比佢地騎着係好正常嘅事
亞洲人除咗日本人之外有邊個唔係低賤係鬼佬面前
連高貴嘅日本人都崇洋你地其他亞洲人唔係覺得自己有能力唔俾鬼佬睇低啊
你呢啲人真係好可憐
白人一定屙舊屎都香過人
自己種族都睇唔起其他種族嘅人更加唔會尊重你
好似又唔係個個都笑香港人喎
某程度上係
join左日本嘅expat group,班鬼佬都有時會呻日本人點on9
但感覺上冇香港個班咁離地口賤
唔關我睇唔睇得起事
係本身鬼佬就係高級人種一個客觀事實
客觀事實=自己9up
雖然你好直接但係我明你講乜。大部份香港人就算覺得鬼佬鬼婆自大自以為是睇唔起我哋,到最後請英文老師都係揀返過白皮膚唔會揀個印度裔英國人或者菲律賓裔美國人,話知佢個白皮膚係俄羅斯定係保加利亞
你鍾意啦
人工又要唔夠人哋高
種族又唔夠人哋威
國家又唔夠人哋強
樣貌又要輸
基因又要輸
學術又唔夠人強大
世界影響力又唔夠人嚟
語言又要遷就人
你哋想追求嘅民主都係鬼佬發明
成日話鬼佬廢但係又要焗住去高級人種國家
唔洗教精佢地啦,成班門同窗都未識分既傻鳩
鬼佬有時d logic 係on9到冇朋友
但唔係盲屌囉
完全唔care蠢人
https://youtu.be/QKpgMxdMDdw

雖然或有好多白人都有優越感
但張圖入面講嘅嘢好似好多連登仔都relatable
都有見過外國奧運選手彈日本選手村
啲嘢食唔係人食
佢明顯係嗰啲覺得谷完針就可以除罩嗰啲人
都係
黑人牙膏就又嗌racism
老老實實,外國請你去教廣東話中文
我地都唔𠹌識教啦
First language 跟本唔明人地既難處
邊度教起又唔知
最後咪變吹水
今日先知?
喺外國教廣東話會唔會見黃皮膚就請,個個月至少四五皮,有埋房屋津貼同埋包你每年返屋企兩次嘅機票?
唔會
唯有怪自己爛首抽
去到外國做野,好多鬼on99咁就可以開心一世
我地又要考IELTS又要讀書又剩先移到民
先追返佢地一出世達到既高度
我依然堅持自己個觀點,基本上白人係全方位勝過華人。行民主制度行得好過華人社會,近代大部分思想家都係鬼佬,發明科技嘅又係鬼佬,文化方面鬼佬拍戲手法專業題材多元,睇完真係振奮人心。做生意方面鬼佬更加叻,識得點賺錢
運動方面鬼佬就更加好,好多先進嘅運動知識都係外國先有eg做gym 飲食,營養等等。如果冇左外國,華人仲係7下7下係到嘈

齋思維已經屌打華人,基本上華人大部分嘢都係抄外國,諗唔到點樣唔崇拜西方
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞