住喺香港嘅鬼佬其實成日笑9香港人

430 回覆
1030 Like 52 Dislike
兒登最多呢d人

例如:
話鬼佬會歧視就係5毛
鬼佬識分香港人同大陸人
鬼佬嚟香港99%係為搵錢,nothing more!如果有睇開SCMP,佢哋一早已經屌鳩香港政府,因為搞到佢哋冇得返鄉下。
都係果句,唔影響到自己切身利益就冇嘢,影響到自己就「呀芝呀咗」。唔好神化鬼佬!
比你快過我講
2年前公司幾撚多鬼佬高層屌後生仔
不如搞個白人大頭post?
睇下有冇其他巴絲識佢地?

利申 講笑 但已經諗到有好多個
咁呢樣野真係好戇鳩冇科學根據
最搞笑係中藥同飲湯都要話迷信
你咁廢就梗係高等過你啦,但唔好覺得所有香港人同你一樣咁廢先得架
班友只用自己角度睇野就緊係囉,潛意識已經當左自己個套係最好最岩,完全唔知咩叫尊重其他文化
我係香港人都想笑鳩香港人啦有咩問題
D expat會形容講到以外嘅地方係dark side
成班鬼佬鬼婆笑鳩我哋用打風膠紙痴玻璃
事實係無論咩國家嘅人去到第二個國家都會話人地點點點,and vice versa只係茶餘飯後嘅笑話
唔需要放到咁大同戰狼上身
你問下果班去咗英國嘅連登仔有無笑過local嘅某類行為
Eg 大撚把香港人去到歐洲國家笑人淨係識食麵包同薯仔
成個亞洲除咗韓國之外有咩地方唔崇洋
香港人抵死
自己攞黎
呢個真 學校個NET廢到嘔 但教中六
你即管自我安慰啦
cap多啲呢類出黎比大家睇下
去左美國既東亞人 > 香港人
明唔明?
係香港,人工高就等於一切
第二個comments好似連登仔咁mean
韓國崇美崇到仆街
自己入group睇,我淨係八卦睇吓,從來都唔留言,唔知點同佢哋溝通,人哋人數眾多,你一句唔啱聽幾廿人圍插你,又話你panic sheep, unscientific, joke, backward 又盛,見唔少嗰啲似係港女嫁咗鬼佬一個正常香港人角度留言跟住俾人收皮
Hong Kong Mon private 左
另一個可能無入group所以見到既post好少

佢地咁串樓主辛苦少少cap出黎比大家進望
又係你呢種網上匿名自吹自擂,痞喺間公屋既潮濕陰暗處喺度扮有錢有料既柒頭毒撚
mom
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞