「岩岩去完」日本大阪環球影城心得+分享

408 回覆
70 Like 8 Dislike
後日去 冇買到快證 係咪會排隊排到仆街
3百幾散光撚表示玩eva乜撚都睇唔到
D野拿埋一舊
D野拿埋一舊

好慘
若果睇到真係好正
5月中都去過 個日星期三,最耐都係排1個鐘(無快證)
有個唔知咩日文網佢地計好曬d每日予計人流 有心既加油google下
基本上個預計時間個牌都有小小誇大,全部除2就差唔多

不過有一點係除非對勇者鬥惡龍好有愛,否則無謂曬時間排(呢個真心排隊個陣個心情仲開心過正式玩
好想玩 但唔想一個人去
利申:聽日出發獨遊關西
翼龍啲評論咁極端
買左翼龍fast pass但其實好驚

我都係呀
有d人又話完全冇離心力
有d人話玩到腳軟
好撚淆喎

真係無離心力
hollywood dream仲勁過佢
不過玩到好頭暈
今年新年去 買左EVA 7game fastpass
得翼龍真係排隊 睇住要80分鐘買隻恐龍肶一路排一路食 其他game用fastpass直接玩得
翼龍超級推介 一路衝個背脊空蕩蕩個感覺真係好正
Eva XR 係VR過山車 感覺好新鮮但係就唔算刺激
鐘意eva睇到嘩嘩聲 感覺有d似細過睇超人迪加 渣飛機既視覺
其他唔洗講幾廿年前都係一樣 之前去過usj應該都唔會專登排
D野拿埋一舊

好慘
若果睇到真係好正

個VR上面有得較近視咖
開頭都有擔心過 之後係咁摸舊野較到得左
我400幾度都較到高清
嘩, 訓唔著, 黎睇旅遊台
點知撞正呢個post,
利申: 今日去環球影城
有無巴打可以講下勇者鬥惡龍同哥斯拉
麻煩晒,唔該

咁我係呢度講埋勇者鬥惡龍 有啲難分類
你入場前去會派張野俾你,要你揀職業 有遠攻迎戰
入到去佢會俾個武器你,跟住你要練習下點操作
之後4人一隊,入去好多房間到打怪 ,仲會計分
都幾得意,玩完隻手好攰

又好似幾正咁wo
會唔會做左豬隊友?驚睇唔明做咩

唔會 打完係自己前面口山
麻煩晒,唔該

都幾得意,玩完隻手好攰

又好似幾正咁wo

唔會淨係打係自己前面啲怪 佢有工作人員帶領 9fing就得 唔會睇唔明
D野拿埋一舊

好慘
若果睇到真係好正

個VR上面有得較近視咖
開頭都有擔心過 之後係咁摸舊野較到得左
我400幾度都較到高清

去usj 戴con 是常識
依家仲有冇啲小攤位玩
依家仲有冇啲小攤位玩

有 不過唔抵玩
麻煩晒,唔該

都幾得意,玩完隻手好攰

又好似幾正咁wo

唔會淨係打係自己前面啲怪 佢有工作人員帶領 9fing就得 唔會睇唔明

好 唔該晒

好無聊 鳩fling 無乜官能刺激
買咗翼龍4fast pass使唔使等70mins

十分鐘就有得上車

係咪可以玩幾轉

fast pass 每個amusement 只能用一次
由於我聽日朝早要見工,打住睇show個部分先

-show篇-
其實睇show大部分都唔洗排隊,除左等入場,巴絲們玩到攰可以入去坐下,我就訓著左補充體力
雖然唔識日文唔知佢講乜,但SHOW都有分好睇唔好睇,有伏有唔伏,費事揀錯入去尻坐浪費時間

1. Terminator 2:3D (真人+影片)

推薦度:★★★
係Spider man附近。你一入到去要企係到睇個Cyberdyne個負責人(?)講好耐野,雖然佢七情上面但係唔知佢up乜
之後先有得入去坐,佢會繼續展示佢公司既新產品 套戲既主角就會突然走出黎大破壞!之後就會播一小段Terminator 2 既3d版(追逐+打鬥戰),都幾真實 (聽我朋友講,訓著左 )跟住又有番啲真人出現。都過得去,如果你睇過佢套戲會覺得好睇啲,唔係知發生咩事。

2. Universal Monsters- Live Rock and Roll Show (真人)

推薦度:★
我一開始以為係喪屍show 仲好興奮咁拉左我朋友去睇
點知入到去係Beetlejuice歌舞秀 係到唱啲80年代美國disco歌。無劇情,可skip。

4. 芝麻街4D(影片)

推薦度:★
就係Elmo同佢啲friend係到唱下歌仔,本人覺得都幾無聊

3.史力加4D歷險記(影片)

推薦度:★★★★★
呢個似乎係每個環球影城既必備 咁多個黎講佢最好睇。劇情大概係fiona比人捉走左,史力加就要去搵番個老婆仔番黎,特效幾真實同埋好笑
唔識日文都睇得明,只睇一個show我推薦睇佢!

史力加果個係咪同新加坡果個一樣?
下星期一會去usj
買左fast pass - 7 逆轉世界

想問下駛唔駛買埋cool Japan fast pass, 想玩Eva

絲打
你六月尾既幾時 cool japan六月廿三會收檔

sor
講起就嬲,我廿六號先去,連eva個影都望唔到

好似係6月25收

咁有冇巴絲玩過銀魂/龍珠/JOJO/海賊王 (JUMP SUMMER)

六月30先出

但好似係返炒上年

我以為你講跟住嚟緊嗰個
上年好似係海賊王,龍珠同埋死亡筆記
上年冇玩過呢啲 ,留返俾有去過嘅巴打答

上年龍珠個4d 我覺得畫質好靚幾好睇 (龍珠超正垃圾 ) 平時有睇開你大概都知佢講乜
講野唔算好多 反正重點都係睇悟空打
今年打大波連 而上年係打菲利 佢地打打下打到入黎USJ 仲叫我地快d 走話菲利好危險之類

最後買左菲利件連帽毛巾
下星期一會去usj
買左fast pass - 7 逆轉世界

想問下駛唔駛買埋cool Japan fast pass, 想玩Eva

巨人monhunt 哥斯垃都垃圾 唔係好洗排

eva 佢寫120定140 我排左一個鐘左右
未追post不過支持下先
我都好鍾意玩機動遊戲 所以好鍾意睇呢d分享
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞