「岩岩去完」日本大阪環球影城心得+分享

408 回覆
70 Like 8 Dislike
樓主嗰日幾點走?玩得曬?

夜晚7點(當日閉園時間)走,玩得算多但係未玩哂,重有巨人/Godzilla都未睇 
現場先買飛?
平日去會唔會冇咁多人

上機24小時前決定去 即刻上網買
通常星期二、三、四少人啲

..... 我六月尾星期二去
買左minions 4 果隻fast pass
係咪唔應該買

買左都好既,因為佢係等得最耐既game,一定要玩既話買左就會慳好多時間
個日開門半個鐘都未夠就已經要等70分鐘
人流預測大空個啲日子去既話通常排幾耐?
唔買快證得唔得
冇錢

如無意外都應該唔使買
試過大空日子去,玩晒咁多個機動遊戲

oh 屌...... 我大空買左fast pass
竟然無人講backdraft
成個園我覺得最正就係親身體驗火場

新加坡嗰個史匹堡都無backdraft咁正

back draft 好玩?
其實我就咁睇, 好機動遊戲都唔係好吸引
陪人玩就算

反而想知多d show/表演果d
仲有 巴打快証去邊買?
係咪官網平過klook? 萬分感謝

入場飛就度度差不多價
pass 一定官網平
乜鳩klook 果d on9 網, 貴成30-50%
想問下翼龍有冇單人隊

有 5月尾去完
鷹馬直頭一個離心位都無
Btw翼龍新年嗰陣第一次玩,堅刺激
5 月去完 買埋express 7 1200蚊 早一日應該1000有找
覺得usj 好細
最好玩一定係翼龍 沒有之一 俯衝落黎好撚正
哈利波特吹大左

巴打去過其他環球影城?
我都覺禁忌之旅麻麻地 玩過3次都係咁話

相比起其他,日本USJ的確係幾細

日本usj 大定新加坡uss 大?
之前去uss 好似唔洗點排隊 睇曬d show

USS係全球最細
佢係人少好多,夜晚六七點個時好多都唔洗等 (係完全唔洗)
其實買唔買fastpass 去睇人流預測先決定就得 因爲都好準 可能我兩次都閒日去 基本上所有機動遊戲玩哂 翼龍哈利蜘蛛仔大白鯊都玩到兩次

同埋可以down定佢個官方apps睇排隊時間 真心好有用 有次玩完哈利波特見到spider man排5分鐘 就快快手去玩 仲玩咗兩次 後尾經過已經要排90分鐘 所以有個apps容易d plan玩咩

利申 去咗兩次
竟然無人講backdraft
成個園我覺得最正就係親身體驗火場

新加坡嗰個史匹堡都無backdraft咁正

back draft 好玩?
其實我就咁睇, 好機動遊戲都唔係好吸引
陪人玩就算

反而想知多d show/表演果d

日文日文日文日文
熱屎辣辣
唔買快證得唔得
冇錢

如無意外都應該唔使買

其實都唔緊要嘅
因為有時佢個人數預測都唔係話太準
買咗fast pass就真係可以保證玩足晒咁多樣嘢

係呀 同埋當可以玩第二次
岩岩5月尾去完
去過兩次usj,主要為個harry potter區
本身今年去都係為佢夜晚個show
點知原來得星期六,日有
仲要得日本官網有講但遊客個邊就唔講

下????
得星期六日 !?!??!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
唔買快證得唔得
冇錢

如無意外都應該唔使買

其實都唔緊要嘅
因為有時佢個人數預測都唔係話太準
買咗fast pass就真係可以保證玩足晒咁多樣嘢

好啦 希望真係玩得足
屌,今日唔夠時間玩埋eva同巨人
屌,今日唔夠時間玩埋eva同巨人

Eva好撚正 巨人miss左唔可惜
有無巴打可以講下勇者鬥惡龍同哥斯拉
麻煩晒,唔該

咁我係呢度講埋勇者鬥惡龍 有啲難分類
你入場前去會派張野俾你,要你揀職業 有遠攻迎戰
入到去佢會俾個武器你,跟住你要練習下點操作
之後4人一隊,入去好多房間到打怪 ,仲會計分
都幾得意,玩完隻手好攰
啱啱去完 買左express4差不多玩哂所有嘢
早排都去完環球影城返黎
但覺得機動遊戲無想像中咁恐怖
飛天翼龍係玩之前驚 上到去反而無乜離心力
可能一開始期望太大
同埋個樂園主要係俾小朋友玩多
不過成個樂園都好夢幻 有啲似迪士尼嘅美國大街
屌.....5月至8月
星期一至五無harry potter night show.........
仆街.... 成千蚊入去無得玩曬全部野...
覺得eva vr屌打晒所有驚
前兩年去嗰陣 一朝就去咗排 蜘蛛俠 跟住一排就排到中午 食完飯 就開始排哈利波特 嗰陣淨係一個都起碼2粒鐘 但真係抵 利申 好鍾意哈利波特
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞