「岩岩去完」日本大阪環球影城心得+分享

408 回覆
70 Like 8 Dislike
想問下翼龍係咪真係勁大離心力勁驚 ?我下個星期去 買左fast pass 勁驚 但身邊朋友個個話好玩

勁撚好玩, 完全唔驚
不過未上之前就真係好撚驚
尤其是你係地面同上面d 人你眼望我眼

我有個好細膽既朋友話其實包到個人好實 無乜離心力 但我真係好撚驚呀
想問下翼龍係咪真係勁大離心力勁驚 ?我下個星期去 買左fast pass 勁驚 但身邊朋友個個話好玩

勁撚好玩, 完全唔驚
不過未上之前就真係好撚驚
尤其是你係地面同上面d 人你眼望我眼

香港迪迪尼space mountain都好驚係咪半個usj都唔洗玩

space mountain 我5歲表弟都唔撚驚 你唔好去玩啦
8月尾會去,買唔買快票好?因為驚暑假多人

有人數估計既網站
其實去左Hollywood都唔洗去其他

不論離心力大唔大,
人一世物一世點都試玩咗一次先
玩完包保你想再玩多次

我有朋友都好怕玩呢啲機動遊戲
玩完之後佢就唔驚再玩過山車

一定會玩呀 買左fast pass
買左快pass真係快好多
慳左好多時間,同埋唔駛因為要排隊要困身
想問多個問題 我係官網買 洗唔洗print QR code出黎
印象中飛天翼龍第一下衝落去個下沒乜尖叫聲,比個下衝力整到嗌唔出聲 依個真係一定要玩下,尤其你覺得海洋公園個d沒乜feel
上次去淆底冇玩翼龍,睇怕要再去
minions 果個真係悶到
冇pass 千其咪排
蜘蛛俠 > 禁忌之旅
大白鯊都ok,但D火太勁,好熱
如果早起身 去到嗰度先買飛同快證 有無得諗
想問下你地係咪多數都係佢官網買
如果本身target 係哈利波特同刺激遊戲,
係咪買4翼龍pass都夠?
定買7標準會好啲?
聽佐巴打描述同睇圖
手心腳掌都冒汗
人流預測大空個啲日子去既話通常排幾耐?
唔買快證得唔得
冇錢
想問多個問題 我係官網買 洗唔洗print QR code出黎

我有print 見人用手機
竟然無人講backdraft
成個園我覺得最正就係親身體驗火場

新加坡嗰個史匹堡都無backdraft咁正
仲有 巴打快証去邊買?
係咪官網平過klook? 萬分感謝
竟然無人講backdraft
成個園我覺得最正就係親身體驗火場

新加坡嗰個史匹堡都無backdraft咁正

垃圾
我都係今日去
翼龍坐龍頭

你地覺得玩完有冇唔舒服?
我好後悔買左翼龍pass
我好淆機動遊戲
如果早起身 去到嗰度先買飛同快證 有無得諗

你預八點至八點半好去到買
啲受歡迎嘅快證好快就會賣晒

人流預測網話空
由於我聽日朝早要見工,打住睇show個部分先

-show篇-
其實睇show大部分都唔洗排隊,除左等入場,巴絲們玩到攰可以入去坐下,我就訓著左補充體力
雖然唔識日文唔知佢講乜,但SHOW都有分好睇唔好睇,有伏有唔伏,費事揀錯入去尻坐浪費時間

1. Terminator 2:3D (真人+影片)

推薦度:★★★
係Spider man附近。你一入到去要企係到睇個Cyberdyne個負責人(?)講好耐野,雖然佢七情上面但係唔知佢up乜
之後先有得入去坐,佢會繼續展示佢公司既新產品 套戲既主角就會突然走出黎大破壞!之後就會播一小段Terminator 2 既3d版(追逐+打鬥戰),都幾真實 (聽我朋友講,訓著左 )跟住又有番啲真人出現。都過得去,如果你睇過佢套戲會覺得好睇啲,唔係知發生咩事。

2. Universal Monsters- Live Rock and Roll Show (真人)

推薦度:★
我一開始以為係喪屍show 仲好興奮咁拉左我朋友去睇
點知入到去係Beetlejuice歌舞秀 係到唱啲80年代美國disco歌。無劇情,可skip。

4. 芝麻街4D(影片)

推薦度:★
就係Elmo同佢啲friend係到唱下歌仔,本人覺得都幾無聊

3.史力加4D歷險記(影片)

推薦度:★★★★★
呢個似乎係每個環球影城既必備 咁多個黎講佢最好睇。劇情大概係fiona比人捉走左,史力加就要去搵番個老婆仔番黎,特效幾真實同埋好笑
唔識日文都睇得明,只睇一個show我推薦睇佢!
我都係今日去
翼龍坐龍頭

你地覺得玩完有冇唔舒服?
我好後悔買左翼龍pass
我好淆機動遊戲

冇 其實cool 得好緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞