「岩岩去完」日本大阪環球影城心得+分享

408 回覆
70 Like 8 Dislike

想問點解有兩個price?

唔同日子價錢都唔同

求教點喺官網買
我排緊勇者咩鬥龍,唔知好唔好玩呢

好無聊

夜晚臨完場唔洗排咁玩下都OK 嘅

要買fastpass就不了

不過起碼好玩過Minion 睇片多過係架車度,架車個動作仲少過個啲超動感影院 (其實仲有冇人知係咩嚟

唔同日子價錢都唔同

求教點喺官網買

首先要轉左做日文介面先

之後自己google 喇,大把blog 有詳細教學
大家通常幾時買定門票?
機場買係咪比較好?
想問下咩係整理卷
同埋7月頭去 無哂fast pass買
係咪唔洗去

唔同日子價錢都唔同

求教點喺官網買

首先要轉左做日文介面先

Thx 睇左 重要攪會員個啲嘢 都係放棄 去kkday買算
有冇人依家已玩飛天翼龍?

一入園就玩左 而家玩第二次

唔同日子價錢都唔同

求教點喺官網買

首先要轉左做日文介面先

唔洗, 你加到個express pass入カード就得, 唔洗真係去俾錢個頁
請問朝早一入場沖過去玩EVA, 可唔可以十點前番到哈利波特園區
有冇人依家已玩飛天翼龍?

一入園就玩左 而家玩第二次

我都同日玩左兩次
樓主有無買pass?
上次去無買pass, 結果玩得3個game, 排左成日
總括今日經驗
早d到去等開門啦, 愈早入場愈好
一早入到去, 玩咩都唔洗點排,
尤其愈離開入口愈遠既amusement,
荷李活美夢果個最近門口既過山車,
一開始見要排30分鐘, 冇排走左去玩侏羅紀果d先
我仲要跑錯左去HP, 之後先再去番HP
Jurassic ride(會濕身)15分鐘內玩完出黎再玩翼龍,
翼龍又係15分鐘玩完出黎, 佢個牌寫等30分鐘, 完全唔準
玩完呢2個去左用cool japan 2玩巨人同EVA,
玩完大概12點,
咁再去過荷李活美夢過山車啦
原來佢順向逆向都share同一條路軌, 3順1逆咁,
順向single幾乎係一上到即玩, 10分鐘玩完出黎, 但個牌寫要等30分鐘
逆向backdrop冇single 焗排正常隊,
個牌寫50分鐘呀
但又點知入到去行就兜好大個圈,
行下行下就已經上到去見到架車,
即係又唔洗等, 15分鐘已經落番黎
再玩多次順向, 今次揀聽第二歌玩 又係15分鐘搞掂
上晝大部分預計時間都排少一半時間or20分鐘以上
但下晝人多就冇咁旬啦, 50分鐘翼龍single都真係排左40幾分鐘呀

想講多句, HP今日鷹馬行行下壞左,
有架車岩岩出發上左斜路但停左係度半天釣
好在佢係坐係度玩, 如果翼龍半天釣就真係....
總括今日經驗
早d到去等開門啦, 愈早入場愈好
一早入到去, 玩咩都唔洗點排,
尤其愈離開入口愈遠既amusement,
荷李活美夢果個最近門口既過山車,
一開始見要排30分鐘, 冇排走左去玩侏羅紀果d先
我仲要跑錯左去HP, 之後先再去番HP
Jurassic ride(會濕身)15分鐘內玩完出黎再玩翼龍,
翼龍又係15分鐘玩完出黎, 佢個牌寫等30分鐘, 完全唔準
玩完呢2個去左用cool japan 2玩巨人同EVA,
玩完大概12點,
咁再去過荷李活美夢過山車啦
原來佢順向逆向都share同一條路軌, 3順1逆咁,
順向single幾乎係一上到即玩, 10分鐘玩完出黎, 但個牌寫要等30分鐘
逆向backdrop冇single 焗排正常隊,
個牌寫50分鐘呀
但又點知入到去行就兜好大個圈,
行下行下就已經上到去見到架車,
即係又唔洗等, 15分鐘已經落番黎
再玩多次順向, 今次揀聽第二歌玩 又係15分鐘搞掂
上晝大部分預計時間都排少一半時間or20分鐘以上
但下晝人多就冇咁旬啦, 50分鐘翼龍single都真係排左40幾分鐘呀

想講多句, HP今日鷹馬行行下壞左,
有架車岩岩出發上左斜路但停左係度半天釣
好在佢係坐係度玩, 如果翼龍半天釣就真係....

今日我都算係玩左好多
我遲左起身大約十點先入到去,就去左玩蜘蛛俠
之後就去左玩翼龍,再hp鷹馬
進擊的巨人排左一陣,大概十分鐘
走過隔離玩咩鬼野勇者鬥
食個lunch,再去排哥斯拉
有快証所以去左玩hp
再過隔離侏羅紀公園ride
最後排得最耐既xr ride排左成一粒鐘
不過好好玩
終於睇到live
黎緊7月頭會同女朋友第一次去
安排左星期一,係旅行社買左飛但買唔到快證

想問本身哈利波特個園區係咪有人流限制?聽旅行社個職員講如果想玩哈利波特可以一去到㩒張唔知咩確認卷,否則如果full左會無得入個園區

另外summer jump幾時會開始?
玩唔到eva好失望
終於睇到live

想問本身哈利波特個園區係咪有人流限制?聽旅行社個職員講如果想玩哈利波特可以一去到㩒張唔知咩確認卷,否則如果full左會無得入個園區

玩唔到eva好失望

女朋友
問問各位巴絲打
我8月31 or 9月1(星期四/五黎)會去USJ
呢個時間都算叫完左暑假
想問下應唔應該買fast pass?
因為自己學生哥想襯放完sem break前去個旅行
見個pass都幾貴,所以想問下
黎緊六月尾第一次去玩,想問大家平日同六日係咪差好遠 見佢星期四寫大空,但星期六又多d pass揀

唔同日子價錢都唔同

求教點喺官網買

首先要轉左做日文介面先

唔洗, 你加到個express pass入カード就得, 唔洗真係去俾錢個頁

其實好容易,我用手機都係好快買到
終於睇到live

玩唔到eva好失望

人多嘅話會有人流限制
想入去就要一入園去哈利波特嗰度攞整理券
之後根據返上面嘅指定時間入去
如果你有買pass就唔使

另外如果你想臨收園之前入去哈利波特睇夜景嘅話就一定要拎整理卷
因為佢大約六點至六點半左右就會唔俾人入去
除非你有整理券或者pass

可以係去之前keep 住睇下有冇fastpass 放出嚟
有時會突然放幾張出嚟

我就是成功的例子

重點係,記得睇哈利波特夜晚個light show ,做得幾有心機,睇完仲可以衝多次哈利波特
唔玩過山車去有冇野好玩
我去過美國果個,覺得玩4D電影,坐universal tour已經超級刺激

唔同日子價錢都唔同

求教點喺官網買

首先要轉左做日文介面先

其實好容易,我用手機都係好快買到

㩒左購入手進 就一定要做會員 點skip左做會員個part
黎緊六月尾第一次去玩,想問大家平日同六日係咪差好遠 見佢星期四寫大空,但星期六又多d pass揀

睇你想去玩咩, 要玩機動遊戲平日會少人排隊d
但如果有目標如想睇harry potter 夜晚個show,
就要check下邊有show, 印象中6月好似星期六日先有,
因為佢平日收得比較早
7-8月冇記錯就日日有

睇你想去玩咩, 要玩機動遊戲平日會少人排隊d
但如果有目標如想睇harry potter 夜晚個show,
就要check下邊有show, 印象中6月好似星期六日先有,
因為佢平日收得比較早
7-8月冇記錯就日日有

Thx 巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞