「岩岩去完」日本大阪環球影城心得+分享

408 回覆
70 Like 8 Dislike
想問下而家仲有無eva初號機 二號機爆谷賣
9月先會去
五月去完
買左翼龍4+cool Japan 4 fast pass
去果日平日無咩人,其實唔駛買fast pass都得
哈利波特園係直入唔駛跟時間入園

Cool japan得eva值得玩,其他都廢廢地
翼龍超好玩,係上個下好驚之後無咩事
上年去左兩次
論機動遊戲刺激度, 海洋公園應該屌打USJ/USS
但蜘蛛俠/MUMMY 果類幾好玩
聽日去usj 留名
下禮拜去
係日本官網買左express 4 standard想問:
佢個四隻game比左時間段
係咪要跟返個時間去排先有用?
同埋除左個四隻game之外fast pass仲有冇用?
第一次自由行去問埋d on9問題sor 大家屌細力d

過左時段可以唔比你玩
除左買果四隻就無用
唔洗快證,一路single ride
一野跳到最後呢頁先
想問下係咪有minions 專區,因為[size=2]女朋友/size=2] 係minions 狂迷,我plan左下年同佢去(儲緊錢), 但又驚到時拆晒(換左另一個主題)

唔該巴打
唔買fast pass不如唔好去
熱門既一個要排兩個鐘
EVA要成180分鐘+
去旅行唔好慳個少少錢
熱門既一個要排兩個鐘
EVA要成180分鐘+
去旅行唔好慳個少少錢

睇黎我要做好多資料搜集,成21歲人第一次坐飛機
熱門既一個要排兩個鐘
EVA要成180分鐘+
去旅行唔好慳個少少錢

睇日子啦 我一月同五月去左兩次
兩次都平日 eva排最耐 個零鐘 跟住翼龍40左右
其他都半個鐘內
熱門既一個要排兩個鐘
EVA要成180分鐘+
去旅行唔好慳個少少錢

其他都半個鐘內

我仲諗住學定少少日文傍身,不過上網睇五十音,仲有其他幾種音就頭都大埋,但我主要係minions 專區,因為同行人士係minions fans 黎
熱門既一個要排兩個鐘
EVA要成180分鐘+
去旅行唔好慳個少少錢

其他都半個鐘內

我仲諗住學定少少日文傍身,不過上網睇五十音,仲有其他幾種音就頭都大埋,但我主要係minions 專區,因為同行人士係minions fans 黎

minions 唔會咁快拆啦 做咁多宣傳
不過唔買fast pass 真係不如唔好去
雖然我買express 7 未到關園就走左
買左express 7
一入園衝去Eva係咪慳啲時間排隊
窮撚想問下有快證同無快證個排隊時間係咪真係差好遠 ?

快證幾乎係5分鐘內就有得入
無證就視乎嗰日多唔多人
啲受歡迎嘅機動遊戲有機會要排一至兩個鐘

快咁多
但入場門票+快證夾埋成千蚊港紙真係有啲貴

如果你有熱門遊戲又好好好想玩既就要買
不過閒日就唔需要
我今日見到minions要190分鐘

minions 個機動遊戲悶到仆街 唔洗

本身佢嗰度原位前身係回到未來
回到未來個機動遊戲其實都幾悶下
只係估唔到佢會沿用返個機動遊戲
實際啲講佢只係美化左個環境,同埋將個動畫改咗做minions

咁鳩既……
竟然無人講backdraft
成個園我覺得最正就係親身體驗火場

新加坡嗰個史匹堡都無backdraft咁正

backdraft一開始悶到仆街 不過最後真係嚇死我

因為佢要D時間還原返個火場, 所以播片俾你等吓

下個星期再戰USJ,
買定express 4標準同cool japan 2 EVA/巨人
QR code門票同pass已到手,
開門即跑入場玩左單人隊翼龍同holloywood過山車先
再慢慢玩pass d game, 諗起都正

USS我有年3月去真係冇乜人,
侏羅紀個過山車順向果個基本上等一架車就上到, 等都唔洗等咁
逆向侏羅紀過山車都係等兩三架車,
10分鐘排完隊兼玩埋, 好正
我每個玩左2次都唔洗45分鐘, 本已回
不過又真係冇乜野玩...唯一好就係入面講英文, d show例如水世界我知做緊咩
係果年8月去埋USJ, 暑假去真係多人到痴線
個個game/attraction要排2-3個鐘
同行朋友除左我冇人敢玩機動遊戲, 又姑寒唔買express pass,
搞到我咩都冇玩淨係睇左幾個show,
又睇多次日文版水世界, 仲要做埋翻譯
因為得我睇過英文版, 大家又唔識日文, 聽唔明佢做緊乜
USJ最正既show(?)我覺得係講火場果個

因為上次乜9都玩唔到 今次獨遊決定豪一豪佢,
買express pass玩夠本

絲打你下星期幾去?
我下星期二就去喇

同一日
想問下如果想買快證有冇話跟邊個攻略買最好?
因為第一次去,我驚買錯

想玩咩就買包果樣game既pass
因為就算express 4都有成3,4款, 包玩既野係唔同既
先check果日預計入場人數,
再決定買express 4定7
我見果日我想入場果日係大空, 我覺得買4就夠
我只須confirm入到harry potter同minions姐
但我上星期扑鎚買express 4標準時, 呢個pass幾乎賣晒
想問下翼龍係咪真係勁大離心力勁驚 ?我下個星期去 買左fast pass 勁驚 但身邊朋友個個話好玩

無離心力 越礦飛車驚過佢 認真

呢個真 因為真係箍到好實 反而hollywood dream離心力大到我好驚會跌落街
想問下翼龍係咪真係勁大離心力勁驚 ?我下個星期去 買左fast pass 勁驚 但身邊朋友個個話好玩

無離心力 越礦飛車驚過佢 認真

呢個真 因為真係箍到好實 反而hollywood dream離心力大到我好驚會跌落街

唔箍實d飛落街點算
話叫人唔好買快證 唔好水人
可能你去個日真係唔算多人
但熱門個d永遠排1-3個鐘
仲要夏天
依家咁既溫度 一路排一路晒
佢好多位都係得好小位比排隊既人姐太陽
所以你排頭一半時間係晒住

準備去既建議你down定環球影城既app
有得睇當時排隊時間
得閒睇下 你就明白 你無可能唔買快證
除非你唔諗住玩晒成個樂團既遊戲 唔睇表演 唔睇晒佢d鋪頭 唔睇學生妹 咁你就唔洗買快證 慢慢排隊
話叫人唔好買快證 唔好水人
可能你去個日真係唔算多人
但熱門個d永遠排1-3個鐘
仲要夏天
依家咁既溫度 一路排一路晒
佢好多位都係得好小位比排隊既人姐太陽
所以你排頭一半時間係晒住

準備去既建議你down定環球影城既app
有得睇當時排隊時間
得閒睇下 你就明白 你無可能唔買快證
除非你唔諗住玩晒成個樂團既遊戲 唔睇表演 唔睇晒佢d鋪頭 唔睇學生妹 咁你就唔洗買快證 慢慢排隊

所以咪話上嗰個人數預測網睇,
如果嗰日真係大空嘅話
冇十成都有九成啲設施都係排一個鐘頭內
再加上如果你係排單人的話仲快
咁嘅情況下的確可以唔買fast pass都可以玩晒所有野

當然如果你係星期六日去嘅話就一定要買快證

只可以講 環球影城 邊日都多人 好難出現空
就好似東京迪士尼個預測網 就算搵到最小人個日 都爆到9彩
再加上迷你兵團開埋 我上個月閒日去 4個鐘

所以真係一定要買 就算人唔多 咪當玩多次囉

如果好似你話 一個鐘內
迷你兵團 翼龍 哈利波特 幾款過山車 侏羅紀
頭3者 都一定一個鐘以上
仲未計其他遊戲 一日玩唔到7成
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞