「岩岩去完」日本大阪環球影城心得+分享

408 回覆
70 Like 8 Dislike
話說早兩日去完關西番黎,想襯住記憶猶新既時候寫番自己對USJ各個頂目既感想。我會分享下好玩同埋中伏既,各位巴絲打算去既話可以參考下。
其實我都去過大阪既環球影城3次,亦去過新加坡同埋美國既環球影城(我係主題公園迷

註1:我地去個日就係09:30開門,19:00就收工,其實個日人已經唔算多但都等左好耐
註2:新手初試牛刀,希望各位指教
註3:會有劇透
註4:只屬個人感想

-戶外過山車篇-

1. 荷里活夢幻過山車 (Hollywood Dream The Ride)
刺激度:★★★★(5★為最高)
創意度:★★★★
推薦度:★★★★
其實呢個我係幾年前玩既(當時日圓仲係十算),當時仲細個所以覺得好恐怖 其實佢個軌道幾長,你一入USJ就會見到佢/聽到尖叫聲,佢係我見過最靚既過山車,夜晚仲會發光佢個座位安全措施勁少,只係大脾位卡住,所以俯衝個時會覺得就黎飛落街佢後面仲有音樂聽,不過當你玩緊時你唔會聽得到

2. 荷里活夢幻過山車 倒後版 (Hollywood Dream The Ride Backdrop)
刺激度:★★★★
創意度:★★★★★
推薦度:★★★★★
倒後既過山車你又試過未?其實呢個就係上面果個既倒後版,用埋同一條軌道要注意呢個要排得耐啲,因為佢好似等4次車先有1次係倒後版。
其實冇我想像中咁恐怖,向後唔會怕飛落街。整體黎講幾有趣,因為你唔知會幾時跌落去,俯衝或者轉彎,會更有驚喜,尤其是係你一開始上緊去唔知幾時衝落去個陣(我仲要係最後一排),不過會玩完好易暈車浪

3. 鷹馬的飛行 (Flight of the Hippogriff)
係哈利波特個度,經過冇人可以玩下,BB級別既過山車,冇乜好講

1. 翼龍 (The Flying Dinosaur)

刺激度:★★★★★
創意度:★★★★★
推薦度:★★★★★
係上年12月去時要排3個鐘,今次就要70分鐘,但係其實等既人唔係特別多,只不過佢既frequency比較低,所以啲人去得好慢。排到咁上下,佢就叫你拎哂你衫袋既野出黎,所有會甩既飾物都唔準戴,令人更加緊張
一坐上去真係超驚,因為離地好高,安全措施超多超緊。因為呢個過山車既concept就係條龍夾住你周圍飛,工作人員檢查左之後你個人就突然凌空向後傾,變成俯視角度所以你係全程趴住,完全冇哂控制
慢慢上去個時真係向下望住成個USJ。第一下落去個陣唔算話超恐怖,但佢之後係勁快同埋好多個旋轉,完全冇慢既位,仲有一下會向後退,真係好刺激!!必玩!!如果你夠膽的話,絕對要挑戰,因為你唔會搵到同佢一樣咁快咁刺激既過山車

打住過山車先,大家再想睇會出埋其他部分
有無d 岩一家大細玩又唔洗點排隊
同埋邊日去會少人d
巴打繼續出
六月未去大阪睇到好興奮
巴打繼續出
六月尾去大阪睇到好興奮
幾號去,蜘蛛人同禁忌之旅大概等咗幾耐?
有冇買快證
有無d 岩一家大細玩又唔洗點排隊
同埋邊日去會少人d

可以去小朋友區域 例如Wonderland 可以玩下Snoopy Elmo
仲有minions(不過好多人),芝麻街坐下車咁
不過想唔排隊可以去睇show(我會寫 ),通常唔洗排即刻有得入
至於想知邊日少人 可以睇呢個網
http://park14.wakwak.com/~usj/kon.htm
我都係同fd睇到有一日少人先決定去
巴打繼續出
六月尾去大阪睇到好興奮

絲打
你六月尾既幾時 cool japan六月廿三會收檔
幾號去,蜘蛛人同禁忌之旅大概等咗幾耐?

6月1日去
蜘蛛俠寫住等30分鐘,但其實等左15分鐘 (依家開左好多新遊戲少左人,風光不再
哈利波特好似係寫住60分鐘,實際就40分鐘咁上下
有冇買快證

冇買 其實都夠玩
如果唔係超多人就唔需要
但我上次12月23日時去就買左express 4,都唔夠用,等到痴左
巴打繼續出
六月尾去大阪睇到好興奮

絲打

sor
講起就嬲,我廿六號先去,連eva個影都望唔到
想問下翼龍有冇單人隊
巴打繼續出
六月尾去大阪睇到好興奮

絲打

sor

咁慘 eva真係勁好玩 (寫緊文
想問下翼龍有冇單人隊

想問下翼龍有冇單人隊

有喎
利申5月先排完單人隊
下星期去留名 樓主加速pls
想問下翼龍有冇單人隊

有喎
利申5月先排完單人隊

Sorry 自膠 去個時唔覺有 我唔記得 因為見唔到有單人隊
我都係今日去
翼龍坐龍頭
巴打繼續出
六月尾去大阪睇到好興奮

絲打

sor

咁慘 eva真係勁好玩 (寫緊文

唔習慣vr有機會會玩到頭暈

會暈 個vr整到隻眼好痛
巴打繼續出
六月尾去大阪睇到好興奮

絲打

sor

好似係6月25收

咁有冇巴絲玩過銀魂/龍珠/JOJO/海賊王 (JUMP SUMMER)
窮撚想問下有快證同無快證個排隊時間係咪真係差好遠 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞