「岩岩去完」日本大阪環球影城心得+分享

408 回覆
70 Like 8 Dislike
岩岩五月尾去完 飛天鷹龍好正 開頭以為會好大離心力個啲 但完全無
個日早上排單人 唔洗半個鐘玩完出返黎
翼龍都算我成世仔暫時玩過最撚驚既過山車
完全無停頓位,玩完成身會出汗
我都係今日去
翼龍坐龍頭

你地覺得玩完有冇唔舒服?
我好後悔買左翼龍pass
我好淆機動遊戲

冇 其實cool 得好緊

由坐個姿勢變頭向下 個下係勁驚
我坐龍頭 前面得條龍乜都冇
同識飛一樣
人一世物一世乜都試下啦
我自己本身都嚴重畏高
我個pass係下晝3點開始
結果我就由玩既兩日前驚到當日3點
總之嘗試去享受呢個遊戲啦
絕對好玩
我都係今日去
翼龍坐龍頭

我好淆機動遊戲

同識飛一樣
人一世物一世乜都試下啦
我自己本身都嚴重畏高
絕對好玩

龍頭好撚正
但係我個日玩完eva個d 熱身 玩呢個無想像咁驚
唔買fast pass不如唔好去
熱門既一個要排兩個鐘
EVA要成180分鐘+
去旅行唔好慳個少少錢

睇黎我要做好多資料搜集,成21歲人第一次坐飛機

睇日子啦 我一月同五月去左兩次
兩次都平日 eva排最耐 個零鐘 跟住翼龍40左右
其他都半個鐘內

我仲諗住學定少少日文傍身,不過上網睇五十音,仲有其他幾種音就頭都大埋,但我主要係minions 專區,因為同行人士係minions fans 黎

個區其實好細
留名
去得usj冇得慳一定要fast pass,唔係實後悔
-The Ride篇-
蜘蛛俠驚魂歷險記 4K3D
(The Amazing Adventures of Spider-Man The Ride)

刺激度:★★★★
投入度:★★★★★
創意度:★★★★
推薦度:★★★★★
蜘蛛俠應該係最經典既遊戲,係我心目中亦係最好玩既ride。當你上車無耐,就會突然被好多壞人攻擊,有電、火、水既招數,仲會將你掟落街 但係蜘蛛俠會出黎救你,幫你打走壞人,係你臨死一刻保護你
我覺得蜘蛛俠由一開始waiting area既精美有趣佈置,到你上左車之後各個場景,都稱得上為環球影城第一。佢可以令到你身臨其境,係紐約街道上面咁同壞人打交,玩完真係覺得蜘蛛俠係英雄黎架 好正!!!

2. 迷你兵團調皮百厭乘車遊 (Despicable Me Minions Mayhem)

(呢隻minion好搞笑
刺激度:★
投入度:★★★
創意度:★★★
推薦度:★★★
Minions應該係usj暫時等得最耐既遊戲,點解呢?首先佢:
(1)岩岩出,新屎坑你懂的
(2)大人細路都玩得
(3)你要係出面睇兩次片,浪費時間,每次8個人,頻率奇低
內容係你成為左minions一分子所以要接受考驗,係佢個Lab到變成minion彈黎彈去,彈黎彈去同埋彈黎彈去。會有少少既感動既劇情,但你要“惡”高頭去望個screen,神奇地你架車唔會令你有好強代入感,但係會勁chok (有巴打話原來Minions係循環再用之前既遊戲設施...)
P.S. 我之前玩過美國既Minions,佢係一個大既場,唔係分開一架架機,佢好玩勁多同埋有代入感(明明劇情一樣

3. 哈利波特禁忌之旅
(Harry Potter and the Forbidden Journey in 4K3D)

刺激度:★★★
創意度:★★★★
推薦度:★★★★
無可否認既係哈利波特個場真係好揼本,個園區真係好靚同埋城堡又面好精緻,呢個遊戲其實都算唔錯。打橫一次坐4個人,但我覺得佢個安全措施有啲誇張,因為最多都係將你倒轉少少。坐上去之後你就會被吸入魔法世界入面, 坐係個掃把飛黎飛去!但當你跟住哈利仔暢遊霍格華茲魔法學校時,突然遇見恐怖野,又黑又近,都幾驚架(我覺得) 之後都係周圍飛下,好快你就玩完
我覺得呢個都好chok,fing黎fing去,玩緊同玩完時都有啲暈。但係呢個遊戲都幾新穎,俾到你飛天既感覺,一時影片一時真佈景更真實,唔係fans都可以一玩哈利波特既。

4. 新世紀福音戰士 XR飛車 (Evangelion XR)

刺激度:★★★★★
創意度:★★★★★
玩完Eva真係覺得人生無憾。
雖然呢個室內過山車都係將之前KPP改造成Eva,但真係好撚正。兩個人一架車,佢會係你上車後俾個VR你(第一次戴VR)。戴左之後真係同外界隔絕,好似進入左另一個世界咁,360度既Eva場景呈現你眼前。無論你上下左右望,定係向後望都會有野睇,個一刻,你就成為左機上一員了。雖然都係過山車,但配合埋VR你會覺得好刺激,以為真係係入面飛緊同俾人追殺!!當你回過神,已經玩完
我未試過玩ride咁有代入感,只可以話USJ將佢既技術同想像力推高左一個新層次,各位6月25號之前去一定一定一定要玩!!
我都係今日去
翼龍坐龍頭

我好淆機動遊戲

同識飛一樣
人一世物一世乜都試下啦
我自己本身都嚴重畏高
絕對好玩

龍頭好撚正

Eva同翼龍兩回事
我都係今日去
翼龍坐龍頭

我好淆機動遊戲

同識飛一樣
人一世物一世乜都試下啦
我自己本身都嚴重畏高
絕對好玩

龍頭好撚正

Eva同翼龍兩回事

eva 正到暈 一月玩完 五月都專登玩多次而去usj
點知個日早上故障 嚇到仆街 好彩下午開番
我都係今日去
翼龍坐龍頭

我好淆機動遊戲

同識飛一樣
人一世物一世乜都試下啦
我自己本身都嚴重畏高
絕對好玩

龍頭好撚正

Eva同翼龍兩回事

5月22?

我好淆機動遊戲

同識飛一樣
人一世物一世乜都試下啦
我自己本身都嚴重畏高
絕對好玩

龍頭好撚正

Eva同翼龍兩回事

5月22?

10月尾去係咪有得玩?
你地講到好正咁
喂呀翼龍反應好極端呀 我無買cool
Japan eva過山車應該會排死
喂呀翼龍反應好極端呀 我無買cool
Japan eva過山車應該會排死

上個月去十點十一點左右排左一個鐘左右就入到
其他cool japan唔係fans既唔玩都唔可惜

同識飛一樣
人一世物一世乜都試下啦
我自己本身都嚴重畏高
絕對好玩

龍頭好撚正

Eva同翼龍兩回事

5月22?

10月尾去係咪有得玩?
你地講到好正咁

eva嘅6月尾就完結
翼龍就暫時無限期

翼龍唔會無啦 話哂用好多錢起同係主打黎

同識飛一樣
人一世物一世乜都試下啦
我自己本身都嚴重畏高
絕對好玩

龍頭好撚正

Eva同翼龍兩回事

5月22?

10月尾去係咪有得玩?
你地講到好正咁

eva嘅6月尾就完結
翼龍就暫時無限期

好似係5月22 巴打同場?
由於我聽日朝早要見工,打住睇show個部分先

-show篇-
其實睇show大部分都唔洗排隊,除左等入場,巴絲們玩到攰可以入去坐下,我就訓著左補充體力
雖然唔識日文唔知佢講乜,但SHOW都有分好睇唔好睇,有伏有唔伏,費事揀錯入去尻坐浪費時間

1. Terminator 2:3D (真人+影片)

推薦度:★★★
係Spider man附近。你一入到去要企係到睇個Cyberdyne個負責人(?)講好耐野,雖然佢七情上面但係唔知佢up乜
之後先有得入去坐,佢會繼續展示佢公司既新產品 套戲既主角就會突然走出黎大破壞!之後就會播一小段Terminator 2 既3d版(追逐+打鬥戰),都幾真實 (聽我朋友講,訓著左 )跟住又有番啲真人出現。都過得去,如果你睇過佢套戲會覺得好睇啲,唔係知發生咩事。

2. Universal Monsters- Live Rock and Roll Show (真人)

推薦度:★
我一開始以為係喪屍show 仲好興奮咁拉左我朋友去睇
點知入到去係Beetlejuice歌舞秀 係到唱啲80年代美國disco歌。無劇情,可skip。

4. 芝麻街4D(影片)

推薦度:★
就係Elmo同佢啲friend係到唱下歌仔,本人覺得都幾無聊

3.史力加4D歷險記(影片)

呢個似乎係每個環球影城既必備 咁多個黎講佢最好睇。劇情大概係fiona比人捉走左,史力加就要去搵番個老婆仔番黎,特效幾真實同埋好笑
唔識日文都睇得明,只睇一個show我推薦睇佢!

想問下睇show 洗唔洗額外比錢?
利申: 未去過USJ 但將會去
台灣 blog 講野唔可信
話一入場就要去玩 holly potter 先
點知一去到等兩個鐘先玩到
之後少人都 50mins 都玩到
eva 早上唔多人, 下午先人多

一入場次序應該係 :eva > holly potter

eva係咪就係果個新世紀福音戰士

eva係咪就係果個新世紀福音戰士

個個睇完blog都跟住咁既次序去, 實撞晒時間啦
eva個位26號打後會做d咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞