「岩岩去完」日本大阪環球影城心得+分享

408 回覆
70 Like 8 Dislike
終於睇到live
黎緊7月頭會同女朋友第一次去
安排左星期一,係旅行社買左飛但買唔到快證

想問本身哈利波特個園區係咪有人流限制?聽旅行社個職員講如果想玩哈利波特可以一去到㩒張唔知咩確認卷,否則如果full左會無得入個園區

另外summer jump幾時會開始?
玩唔到eva好失望

人多嘅話會有人流限制
想入去就要一入園去哈利波特嗰度攞整理券
之後根據返上面嘅指定時間入去
如果你有買pass就唔使

另外如果你想臨收園之前入去哈利波特睇夜景嘅話就一定要拎整理卷
因為佢大約六點至六點半左右就會唔俾人入去
除非你有整理券或者pass

可以係去之前keep 住睇下有冇fastpass 放出嚟
有時會突然放幾張出嚟

我就是成功的例子

重點係,記得睇哈利波特夜晚個light show ,做得幾有心機,睇完仲可以衝多次哈利波特

唔該哂
咁整理卷係邊個位置攞?
同整理卷個時間係咪一定後6點後?

如果拎左之後係朝早既時段,咪睇唔到light show
終於睇到live

想問本身哈利波特個園區係咪有人流限制?聽旅行社個職員講如果想玩哈利波特可以一去到㩒張唔知咩確認卷,否則如果full左會無得入個園區

玩唔到eva好失望

人多嘅話會有人流限制

另外如果你想臨收園之前入去哈利波特睇夜景嘅話就一定要拎整理卷

有時會突然放幾張出嚟

我就是成功的例子

重點係,記得睇哈利波特夜晚個light show ,做得幾有心機,睇完仲可以衝多次哈利波特

唔該哂
咁整理卷係邊個位置攞?

同問
萬聖節個期去先正

俾日本妹係咁推你行快D

周圍有人尖叫
終於睇到live

玩唔到eva好失望

人多嘅話會有人流限制

有時會突然放幾張出嚟

我就是成功的例子

唔該哂
咁整理卷係邊個位置攞?

同問

整理卷個位地圖上面有 不過日頭嘅話好似自從開左Minion 之後就好少要 傍晚我去嘅時候就唔洗(利申:星期日去嘅)

係傍晚如果入左去就等到日落先岀翻嚟會安全啲
終於睇到live

玩唔到eva好失望

人多嘅話會有人流限制

有時會突然放幾張出嚟

我就是成功的例子

我想問如果要夜晚再入hp園區係咪一定要用整理卷或者用未用過嘅fp?中午用fp入完係咪夜晚入唔返?
睇黎平日可以唔洗fast pass
我想問有冇人買過兩日門票?我買左但佢話要去到公園換實體票冇qr code 酒店都話冇得幫我換
大家大約排左幾耐先入到去?同埋如果用信用卡比錢唔係我名嘅我洗唔洗show埋佢passport copy同張卡先換到飛?
黎緊7月頭
Harry Potter 夜晚個show好唔好睇?
想問下幾點開始
想plan好個時間
黎緊7月頭
Harry Potter 夜晚個show好唔好睇?
想問下幾點開始
想plan好個時間

上星期去左睇8點開始 日落後天黑先儲開始
既然去到都可以睇
6月中去完返黎
之前係東瀛遊買多左2張入場劵(17年2月28號到期)
8折出讓有冇巴打要
6月中去完返黎
之前係東瀛遊買多左2張入場劵(17年2月28號到期)
8折出讓有冇巴打要

t.me/psmann
有兩張7月20號 環球影城fastpass 有事去唔到 平小小有冇人要 pm
7月7日星期五去,預測網寫人流普通,買快證4包必玩hp同min,咁我想玩翼龍,應唔應該一開波入場去玩左先呢?
同問埋有冇巴絲打分享下summerjump既相,見佢早幾日先推出
7月7日星期五去,預測網寫人流普通,買快證4包必玩hp同min,咁我想玩翼龍,應唔應該一開波入場去玩左先呢?
同問埋有冇巴絲打分享下summerjump既相,見佢早幾日先推出

一開門就去翼龍啦,
我果時就係咁, 15分鐘玩排完隊玩埋
成世人淨係玩過5次過山車 越曠飛車都唔敢玩 想問飛天翼龍會唔會好大離心力
利申:動感快車覺得冇咩離心力
岩岩去完
我地10點到:玩hollywood倒後、食飯、禁忌、spiderman、翼龍、on9game

7點準時走

心得就係翼龍排single,15分鐘由排到玩
跟住買野最後先買
園入面都幾多小食同攤位,我攤位都唔抵玩

園中野食都多,我地每人一個1500yan set搞掂中午
夜晚係園區出面求其揀左間牛排丼,都唔錯

成個氣氛好好,如果超鐘意某一兩樣去既話會唔捨得走......

最後就係好多正嘅學生妹
岩岩去完
我地10點到:玩hollywood倒後、食飯、禁忌、spiderman、翼龍、on9game

7點準時走

心得就係翼龍排single,15分鐘由排到玩
跟住買野最後先買
園入面都幾多小食同攤位,我攤位都唔抵玩

園中野食都多,我地每人一個1500yan set搞掂中午
夜晚係園區出面求其揀左間牛排丼,都唔錯

成個氣氛好好,如果超鐘意某一兩樣去既話會唔捨得走......

最後就係好多正嘅學生妹

想問下入去唔玩機動遊戲,重有咩野睇,因為遲d同兩老去

少少刺激得唔得?
唔得嘅除咗影相食嘢買精品都冇其他嘢啱
因為主要都係坐喺個ride 度睇嘢

少少刺激得唔得?

火災同蜘蛛俠果類

少少刺激得唔得?

火災同蜘蛛俠果類

睇巡遊
有朋友話新年去環球影城都攞到free哈利波特入場券。
有無巴打試過入到去已經無票?
暑假去諗緊搏唔搏。
kkday買會貴咗幾多?
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞