有無人有睇street woman fighter (2)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
盲估冠軍hook
不如直接宣布佢贏啦
其實係因為以前人人淨係留意idol 覺得偏瘦先係靚,肥少少都多左。一開始我都mama gabbe呢類身材,但睇耐左有肌肉 曲線 真係幾好睇。證明媒體幾影響人審美觀

btw呢個節目發現大部分idols 跳舞都唔入流以前會覺得佢哋好勁,但而會覺得佢哋有d廢得個樣
lachica好撚正
coconbutter我都唔知係佢哋唔齊定唔夾首歌 怪怪哋咁
Lachica最好睇
其次prowdmon holybang ygx
Coconbutter反而覺得有啲亂
Hook放棄咗唔太想睇
Studio Choom感想
如果之前4大天王同mega crew都搵studio choom拍條片會好睇好多
雖然都係mnet 但係d運鏡同燈光
(man of woman係live就冇計, 不過睇prowdmon真心覺得同一隻舞表達出黎嘅嘢差太遠)
應該一早搵佢地crew做埋錄影
等睇男版到時咩都變晒好野
【體育東亞】[《街頭女戰士》的八位隊長將出演《認識的哥哥》]
25日,JTBC綜藝《認識的哥哥》方面表示:"在Mnet選秀節目《街頭女戰士》中活躍的八位隊長將以轉學生身份與大家見面。八人一起出演的《認識的哥哥》將於11月播出"。這次《認哥》里,隊長們將會出演並介紹《街頭女戰士》背後的故事,以及在此前的節目中很難見到的伴舞們的故事。
依家仲係咪肥童估音樂
情景劇睇佢地鳩up笑下仲好
Noze輸完比牙純同aiki 上驚六
哇痴線
見到有人譯咗gabee對emma

JBLACK:
emma的舞蹈屬於非常power型的,當然如果是不帶什麼想法簡單地來看的話,認為這場emma勝的人也會有。而gabee的情況來說,可以很明顯看出她的battle經驗更豐富。因為在比賽中,舞者在多大程度上能控制自己的身體,換句話說能游刃有餘地表現出來非常重要。在這一點上gabee做得更好,兩者存在明顯差異。雖然emma的舞步本身非常powerful,但是舞步之間缺少連接,對自己正在做的和接下去將要展現的東西不太能很好地調節控制。gabee能在一定程度上展示出自己想做的,在舞蹈感染力方面也比emma更好。

從兩人一起跳舞的部分也可以看出,emma有模仿gabee的動作,這其實對舞蹈battle是不利的,從這裡也能看出她的battle經驗不足,和gabee相比作為battler的能力還沒有完全展示出來,所以這局我選gabee勝。

另外MMARY和CRAZY KYO也是給出了相似的觀點。
原來battle 嘅標準喺咁
仲會有其他標準 例如rian對moana
佢地判rian贏在聽beat跳
Moana入歌時拍子已經亂咗
Battle聽beat跳都係其中最基本要求
Emma 同 Moana 真係個集啲control 超好 嗰舞都好勁 所以以為want 係freestyle 好啲 編舞就lachica 好啲 咁hyoyin Choi 呢 佢有無比人讚 lol
Hyojin無咩明確讚過啲咩
左邊男評判第一次睇simeez freestyle跳得幾好 不過hyojin係第三場一齊跳時 係前面靚位跳 好易睇到佢跳舞
simeez係後面周圍轉 無咩留意到佢
右邊女評判覺得兩個係5050
hyojin贏在傷咗都堅持跳到最後 就算simeez後面跳得好 都忍唔住要望hyojin
仲以為幫gabee同simeez 前幾日首mv有佢地
Lachica一定係請夏
佢地以前為請夏編舞 依家到請夏為佢地唱歌
唔駛再做綜藝角色 final終於有感動故仔
唔評論BoA評成點啦
佢堂堂一個上左神檯嘅都要俾人屌到咁真係陰功
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞