[PS4] Nier : Automata 非劇透討論區 (4)

567 回覆
6 Like 0 Dislike
爬完文見到話ending ABCDE先係主線
岩岩開始左無耐
想問要拎晒d ending有咩要注意

1周=a
2周=b
3周=c/d
你攪完左c 自己睇下點玩e啦 無咩特別分支影響結局

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=17353&snA=731
依到有齊咁多結局

打完ABCDE 先睇點入其他ending 啦
好容易被劇透

尋晚爆埋 C 差DE
D同E可以一次過解? 係既今晚要UPLOAD定個SAVE上去

可以一次過解
解完D結局出工作人員名單唔好飛
Pod會出嚟開始刪data,刪刪下 佢會問你暫唔暫停刪
之後再問你係唔係要救data,揀是就入Ending E

搞掂了
如UPLOAD SAVE 方法會SHOW唔到爆哂DE END出黎
最尾好感動
大家輔助機用開邊招
爬完文見到話ending ABCDE先係主線
岩岩開始左無耐
想問要拎晒d ending有咩要注意

1周=a
2周=b
3周=c/d
你攪完左c 自己睇下點玩e啦 無咩特別分支影響結局

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=17353&snA=731
依到有齊咁多結局

打完ABCDE 先睇點入其他ending 啦
好容易被劇透

尋晚爆埋 C 差DE
D同E可以一次過解? 係既今晚要UPLOAD定個SAVE上去

可以一次過解
解完D結局出工作人員名單唔好飛
Pod會出嚟開始刪data,刪刪下 佢會問你暫唔暫停刪
之後再問你係唔係要救data,揀是就入Ending E

搞掂了
如UPLOAD SAVE 方法會SHOW唔到爆哂DE END出黎
最尾好感動

有無喊
玩左兩次e end,兩次都喊到9彩咁
岩岩打完夏娃,12lv 個時衝去打就俾人秒,宜家19lv打就岩岩好,補得切血就ok, 點知佢打到3分1走人

係咪係外星人隻船個度?
個度其實佢講完野就會走 打死左佢佢都會rebirth

宜家去到第一次打完A2 仲有幾耐完一周目?怕好快完應該要做咁D支線先

而家停主線,去清哂支線先,去到下一個主線就冇得再解支線

係咪差唔多完
岩岩打完夏娃,12lv 個時衝去打就俾人秒,宜家19lv打就岩岩好,補得切血就ok, 點知佢打到3分1走人

係咪係外星人隻船個度?

宜家去到第一次打完A2 仲有幾耐完一周目?怕好快完應該要做咁D支線先

係咪差唔多完

差唔多完嫁啦

a end

係咪係外星人隻船個度?

係咪差唔多完

差唔多完嫁啦

a end

遲左入黎無睇
過左A2已經好快完左

係咪係外星人隻船個度?

係咪差唔多完

差唔多完嫁啦

a end

遲左入黎無睇
過左A2已經好快完左

今日清哂D 支線先 但個50lv機械人唔夠打,hard mode打唔入,我得25lv

係咪係外星人隻船個度?

係咪差唔多完

差唔多完嫁啦

a end

遲左入黎無睇
過左A2已經好快完左

今日清哂D 支線先 但個50lv機械人唔夠打,hard mode打唔入,我得25lv

果個建議之後先搞
遊行個任d怪35lv,得16lv點過到

升高啲先過
我打normal好似都升到廿lv先力戰過到
一周目我見到地點有d紅點,應該係支線任,但去唔到,點接?

應該係唔岩高低,睇下建築物上面或者入面有冇?

要跟主線Unlock
一周無做晒支線去就完左其實有無所謂

應該係唔岩高低,睇下建築物上面或者入面有冇?

係d 黑色的地方入面

二周目用9s玩,lv數跟到主線d怪就夠

同問
唔覺意就完左一周
而家用9s又冇咁爽 有d想快d完埋二周佢

同問
唔覺意就完左一周

一周做唔哂無咩所謂
除咗失憶果個我覺得一定要做
其他有淨就等二周做埋先入三周

同問
唔覺意就完左一周

一周做唔哂無咩所謂

二週目仲有Emil 的追憶要做
幫6O同21O就順便做埋啦

不如整個重要支線任務列表?

同問
唔覺意就完左一周

一周做唔哂無咩所謂

3000樓下買到S820既機,其實幾抵嫁啦

同問
唔覺意就完左一周

一周做唔哂無咩所謂

其實完左一周係咪冇得再用返2b
二周都係 過左就直接落三周
冇得用9s自由行成個世界之類?

同問
唔覺意就完左一周

一周做唔哂無咩所謂

其實完左一周係咪冇得再用返2b
二周都係 過左就直接落三周
冇得用9s自由行成個世界之類?

3周一開始有得用2B 9S
之後9S同 交錯用
直到最終章你都仲可以用9S行哂成個世界
打完a ending, 2b 的眼神真係好正。
不過一開波玩2周目。9s 一野跳左去工廠個邊 我o 左嘴
打完a ending, 2b 的眼神真係好正。
不過一開波玩2周目。9s 一野跳左去工廠個邊 我o 左嘴

繼續玩落去
我想問宜家玩到第三周目
仲有冇得做任攞A2武器
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞